Fent camí cap a l’Uniraid

0
1740

Els estudiants de Grau MitjĂ  Carles Compte i Philip Kaufmann pilotaran un cotxe que s’estĂ  preparant a consciència a l’INS NarcĂ­s Monturiol de Figueres


 

La pròxima edició de l’Uniraid, el raid solidari exclusiu per a estudiants que es fa pel desert del Marroc, tindrà representació alt-empordanesa. Per trobar el tàndem local, format pels alumnes Carles Compte (25 anys) i Philip Kaufmann (23 anys), fa falta dirigir-se fins a l’INS Narcís Monturiol de Figueres, on el Departament d’Automoció del centre està treballant amb un projecte que no li és desconegut: fa dos anys ja va enviar un parell d’estudiants a viure l’experiència. «És una aventura motivadora pels joves i es tracta d’un projecte assequible i en el fons no és competitiu. L’objectiu és anar-hi cada any –l’edició passada no va ser possible, ja que no hi va haver cap alumne que es mostrés disposat–», explica Manel Palmada, el tutor dels joves.

La prova, que se celebrarà del 23 de febrer al 5 de març, està composta per un recorregut de 7 etapes amb sortida a Tànger i arribada a Marràqueix. En total, els participants hauran de recórrer un itinerari d’uns 2.800 quilòmetres amb cotxes de més de 20 anys d’antiguitat. En el cas del vehicle alt-empordanès, aquest és un Volkswagen Golf de 32 anys que durant aquest temps, amb l’ajuda del Departament d’Automoció i també dels estudiants de grau superior –Compte i Kaufmann cursen el grau mig–, s’haurà de preparar per a la causa: rectificar el motor, tractar-li la planxa i la pintura o pujar les suspensions, entre moltes altres tasques.

FINALITATS SOLIDĂ€RIES. MĂ©s enllĂ  del rĂ nquing, de carĂ cter simbòlic, el mĂ©s important Ă©s el vessant solidari de la prova, que durant el 2019 celebrarĂ  la seva vuitena ediciĂł. «L’any passat vam portar 40 quilos de material solidari, hi havia llibretes, bolĂ­grafs… Aquest any falta concretar com ajudarem», detalla Palmada, qui tambĂ© destaca la camaraderia que flueix durant aquests 9 dies pel desert: «El repte Ă©s poder acabar, però fer-ho sol no es pot, sempre es necessita l’ajuda dels altres. Hi ha molta complicitat entre els participants».

Durant aquest temps, els dos joves i el centre han anat buscant patrocinadors per la comarca i estan encarrilant la preparaciĂł del seu cotxe. Tot plegat per fer realitat un somni que, de retruc, servirĂ  per complir-ne molts altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li