L’estudi anirà a cà rrec de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve i de la fotògrafa i també sommelier Clara Isamat
Una recerca per identificar i inventariar els cellers particulars que encara es conserven a les cases de l’Albera, a l’Empordà , ha obtingut la primera Beca Eduard Puig Vayreda entorn de la vinya i del vi a l’Empordà .
La proposta premiada és obra de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve i la fotògrafa i sommelier Clara Isamat, que en els propers mesos desenvoluparan aquest estudi que té com a objectiu preservar la memòria històrica d’una arquitectura i d’una activitat econòmica i social vinculada amb l’elaboració de vi en habitatges particulars.
El projecte d’investigació es desenvoluparà a les localitats de Garriguella, Rabós d’Empordà , Sant Climent de Sescebes i Capmany.
El Consell Regulador de la DO Empordà , la Cà tedra del Vi i l’Oli de l’Empordà , la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Figueres -amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català del Vi (INCAVI), l’Institut d’Estudis Empordanesos, la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i la Diputació de Girona; el patrocini dels cellers La Vinyeta i Perelada, i el suport dels cellers Pere Guardiola, Cooperativa d’Espolla i Vinyes dels Aspres- han convocat la primera edició de la Beca Eduard Puig Vayreda antorn de la vinya i del vi de l’Empordà . La beca d’investigació, de carà cter biennal, està dotada amb 5.000 euros i es concedeix a un projecte d’investigació inèdit en relació amb la viticultura i l’enologia en qualsevol d’aquests à mbits: històric, arquitectònic, etnològic, ambiental, turÃstic o econòmic.
Leave a Reply