Faran un nou estudi sobre mobilitat transfronterera

0
682

Les conclusions es faran públiques a finals d’any i inclouran recomanacions que permetin donar «solucions» a la mobilitat transfronterera col·lectiva i «satisfer les necessitats» de les persones que hi viuen


Amb l’objectiu de complementar les actuacions realitzades en el marc del projecte europeu ConnECT, i per tal que els membres de l’Espai Català Transfronterer coneguin les necessitats dels territoris, es farà un estudi sobre la mobilitat transfronterera. L’anunci es va fer dimecres durant la celebració del Comitè Consultiu del projecte. Durant l’acte, també es va fer balanç del primer any de la posada en funcionament de les cinc línies de bus que uneixen els dos territoris des de Puigcerdà, Camprodon (Ripollès), la Jonquera o Maçanet de Cabrenys, tot i que la pandèmia n’impedeix la circulació des del mes de desembre passat.

El diagnòstic inclourà una anàlisi de l’oferta existent en termes de transport col·lectiu de persones que utilitzen la xarxa viària i ferroviària. El cens inclourà les línies de llarga distància. A més, s’analitzarà el flux de treballadors i estudiants que realitzen viatges regulars dins l’Espai Català Transfronterer. I s’estudiaran les necessitats i les «expectatives de mobilitat» entre les persones que resideixen en aquesta àrea i es farà un inventari de «bones pràctiques» en aquest àmbit.

Les conclusions de l’estudi es faran públiques a finals d’any i inclouran recomanacions que permetin donar «solucions» a la mobilitat transfronterera col·lectiva i «satisfer les necessitats» de les persones que hi viuen.

El ConnECT està cofinançat en un 65% pel FEDER del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li