Fan negoci venent rutes amb moto fora de pista per zones boscoses de l’Empordà

0
722

Rutes amb motos tot terreny o amb quads per les zones boscoses de la comarca, circulant fora de pista, per vials o corriols on hi està prohibit el pas de vehicles motoritzats. Aquest és el principal atractiu que diverses pseudoempreses ofereixen a grups d’estrangers. Solen publicitar els trajectes per Internet (venen la demarcació com un lloc on es pot córrer amb moto pel mig de la muntanya), i en alguns casos donen directament els mapes de diferents recorreguts perquè els clients puguin escollir l’itinerari que volen fer. El cap del cos d’Agents Rurals de Girona, Ignasi de Dalmases, explica que els recorreguts -que també abasten massissos del Baix Empordà i la Selva- són molt llargs, “i poden començar en un massís i anar cap a un altre”. “Fins i tot hem detectat incursions al Cap de Creus procedents de l’Albera”, lamenta.
La problemàtica no és nova. L’any passat, per exemple, veïns de Cantallops o Campany van denunciar fets similars. Però en els darrers mesos els agents rurals han detectat un canvi de tendència. “Hi ha hagut una disminució considerable del que és la circulació motoritzada per part de practicants locals, però al mateix temps han augmentat els grups organitzats que vénen de països del nord d’Europa, sobretot d’Alemanya”, explica De Dalmases.
El responsable dels agents rurals gironins detalla que les companyies que organitzen aquestes sortides “sovint estan instal·lades en llocs del litoral, ofereixen activitats complementàries, i una d’elles són aquests itineraris, ja sigui amb motos que porten els mateixos estrangers, o bé que ells els faciliten”. Se n’han detectat, per exemple, a Empuriabrava; però també a l’entorn de Darnius. I fins i tot hi ha alguna empresa que centra la seva activitat a oferir exclusivament paquets d’estada a la comarca i rutes motoritzades per la muntanya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li