Extreuen una embarcació del fons marí a Canyelles Petites

0
1452

Aquestes actuacions es fan per quart any consecutiu al litoral de la Costa Brava i formen part del Programa d’infraestructura verda del Departament de Territori i Sostenibilitat


Les tasques de restauració de praderies de posidònia a l’Alt Empordà s’han iniciat recuperant una embarcació del fons marí. Un equip de bussejadors va extreure la barca, la setmana passada, de la cala rosicna de Canyelles, on estava enfonsada a sobre d’una praderia de posidònia. Després, amb el suport d’un globus la van reflotar fins a la superfície i, posteriorment, un vaixell la va remolcar fins al port del municipi. Allà es va extreure del mar i la van portar a l’abocador d’acord amb la normativa vigent de residus.

Els treballs sobre el medi marí continuaran les pròximes setmanes amb l’extracció de blocs de formigó i rampoines que afecten l’hàbitat destruint les mates de posidònia. L’actuació iniciada comporta una inversió de 115.000 euros i té un termini d’execució de vuit mesos. En una primera fase s’han revisat 27 hectàrees de camps de fondeigs de Roses, el Port de la Selva, Llançà, Colera i Portbou per estudiar l’extracció i la reubicació de morts de formigó tenint en compte l’efecte sobre la posidònia. A banda de l’embarcació a Canyelles Petites, s’han extret canonades metàl·liques de 5 metres de longitud a Canyelles Grosses.

Aquestes actuacions es fan per quart any consecutiu al litoral de la Costa Brava i formen part del Programa d’infraestructura verda del Departament de Territori i Sostenibilitat. Les praderies de posidònia constitueixen un hàbitat propi del mar Mediterrani que té un paper clau dins de l’ecosistema marí, amb unes funcions ecològiques fonamentals. Entre altres, la producció d’oxigen i la fixació de carboni així com i la constitució d’un hàbitat i un refugi per a la diversitat d’espècies marines. També ajuden a preservar la sorra a les platges i tenen un efecte directe en la pesca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li