Exregidors obligats a retornar mòbils i tauletes

0
1517

Tres edils de l’anterior govern i un càrrec eventual encara disposen d’aparells. En 10 dies hàbils hauran de pagar-ne l’import residual o efectuar-ne la devolució


 

El darrer ple de Figueres va aprovar per unanimitat desafectar del domini públic i declarar com a béns no utilitzables diversos dispositius mòbils i iPads. Es tracta d’aparells que l’Ajuntament va adquirir en l’anterior mandat per als seus regidors i personal de confiança. Amb el canvi de govern, la secretaria del consistori va enviar un requeriment als regidors cessants i càrrecs eventuals perquè retornessin el material cedit. També se’ls donava l’opció de comprar els aparells.

En el dictamen aprovat es posa de manifest que tres exregidors i un ex càrrec eventual no han retornat els aparells i que després del requeriment van expressar la seva voluntat d’adquirir-los. Per la totalitat dels dispositius que s’hauran de desafectar del domini públic hi ha dos iPhone 7 plus, un iPhone 7, un iPhone 8 i dos iPads. El valor residual dels aparells suma 1.292 euros. Un cop notificat l’acord, els càrrecs de l’anterior mandat tenen un termini de 10 dies hàbils per fer la transferència de compra dels aparells. En cas contrari es considerarà que renuncien a l’adquisició i hauran de retornar els aparells. Paral·lelament, els tècnics municipals estan encarregats de gestionar les baixes de les línies amb les companyies corresponents.

LAS VEGAS I VENTURA PONS. En el ple del passat 2 de setembre es van aprovar diverses modificacions de crèdit. La més destacada és la retirada de la subvenció directa a l’empresa Raig d’Idees i Propostes Visuals, que s’encarrega de la gestió del cinema Las Vegas. La quantitat és de 25.000 euros, que ja no rebrà el projecte del director Ventura Pons. Segons el regidor de Cultura, Alfons Martínez, no s’ha pogut esbrinar l’objectiu d’aquest ajut i tampoc s’ha pogut contactar amb l’empresa receptora de la subvenció. La recuperació de Las Vegas va representar també una aportació directa de l’Ajuntament de 150.000 euros. La modificació destina ara partides a l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica i a Funcionament Cultura.

PLE MONOGRÀFIC. El tema de les factures al calaix després del canvi de govern es tractarà en un ple excepcional. Ho va anunciar el vicealcalde Pere Casellas el passat 2 de setembre tot dient que «hi ha una sèrie de factures que s’han de verificar». Amb aquest i altres arguments el ple va rebutjar la petició de Cs per fer una auditoria financera dels últims 4 anys. Segons Casellas, «aprovant la moció ens extralimitaríem amb el que podem fer». Es referia així a les funcions que ja tenen estaments de control com els interventors municipals. Al juliol, el nou govern va fer públic que s’havien trobat factures al calaix per un import de 250.000 euros. Se sumarien als 590.000 euros pendents ja reconeguts en un ple. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li