Èxits damunt del quadrilàter

0
5968

Els figuerencs Àlex Privat, Juan Luis Moreno i Elias Telemsani s’han proclamat campions de Catalunya amateur


Amb puntades de peu damunt del tatami, amb gols eufòrics al darrer minut i, també, amb ganxos que deixen el rival noquejat. Els prolífics resultats esportius a la comarca també es deixen notar damunt del quadrilàter, espai on als darrers anys s’ha notat un sensible apogeu pel que fa a èxits.

La darrera exhibició de la boxa altempordanesa va tenir lloc el 18 de desembre passat en el marc del Campionat de Catalunya amateur que es va celebrar a Rubí, al Vallès Occidental. Allà, entre diversos competidors provinents d’arreu del territori, hi van triomfar especialment tres joves de les contrades: Àlex  Privat (23 anys) i Juan Luis Moreno (17 anys), del Club Ring Figueres, i Elias Telemsani (19 anys), del Gym Box Alt Empordà.

Els dos primers van assolir el triomf en superwelter i welter, respectivament, en dos combats que es van decidir per punts i en el tercer assalt. “La boxa va en augment, hi ha nois i noies molt joves i amb bon nivell, alguns amb opcions de fer el salt professional si així ho desitgen”, explica Jose Manuel Moya, tècnic i responsable del Club Ring Figueres des de fa tres anys, quan va agafar les regnes del local impulsat per Segismundo Martínez, Simón. “La boxa va molt més enllà dels cops, implica sacrifici, esforç i constància, del que es tracta és de fer esport i que la gent també pugui créixer interiorment”, afegeix Moya, que actualment entrena una vintena de joves, entre les quals dues noies.

L’opinió del preparador figuerenc coincideix amb la que té Rachid Drissi, entrenador i president del Gym Box Alt Empordà, espai on, a més de la boxa, també s’hi practiquen altres disciplines com el Kick-boxing o el K1: “La boxa olímpica, la que nosaltres practiquem, és un esport molt ampli i amb molts valors que cada vegada practica més gent. Amb el combat estelar entre Floyd Mayweather Jr. i Manny Pacquiao s’ha notat un boom espectacular”.

Qui ja practicava aquest esport abans del famós combat entre l’estatunidenc i el filipí era Elias Telemsani, que en el passat campionat de Rubí es va penjar la corona catalana per tercera vegada després d’haver-ho assolit en les edicions de  2014 i el 2015. “Ell –en referència a Drissi– ha estat la persona que ha confiat en mi en tot moment i qui m’ha ajudat a arribar a ser qui sóc ara amb humilitat, esforç i constància”, va dir després del combat. Actualment, el Gym Box Alt Empordà té una vuitantena de practicants a les seves instal·lacions: des de menuts a partir de 7 anys fins a majors de 45 anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li