Ester Marcos: «Celebrarem les Fires i Festes plenament i amb moltes ganes»

0
799

«Hi ha dos col·lectius que s’han vist molt afectats durant la pandèmia: la gent gran i la gent jove», diu la regidora de Comerç i Mercats, Festes i Gent Gran de l’Ajuntament de Figueres


Fires i Festes de la Santa Creu 2022, pràcticament, les primeres que viviu com a govern. Què se n’espera?
Esperem, primer de tot, una completa i absoluta normalitat i que no hi hagi cap repunt ni res estrany. Esperem, també, que ens puguem acomiadar definitivament del PROCICAT i que celebrem les Fires i Festes de la Santa Creu plenament i amb les ganes que en tenim tots plegats.

Quin ha estat el repte principal a l’hora de programar la celebració?
Ha estat complicat pel poc marge de temps, perquè fins que no vam tenir la certesa que anàvem cap a unes fires sense restriccions no vam tancar res, els temps eren molts justos i pràcticament fins a finals de gener o principis de febrer no es veia clar que no anava enrere la pandèmia i que poguéssim viure unes fires amb plena normalitat; aquest ha estat el principal repte.

Es recupera un acte important: l’Homenatge a la Gent Gran.
És molt important recuperar activitats com aquesta per a la gent gran i per fi aquest any podrem fer un homenatge com Déu mana. Les famílies podran venir a veure-ho i en tinc moltes ganes. Penso, sincerament, que hi ha dos grans col·lectius que s’han vist molt afectats per la pandèmia: la gent gran i la gent jove, i crec que aquestes Fires i Festes han de fer una mica de justícia a aquests dos col·lectius.

Parlant de gent jove, es presenta un nou format que per als nostàlgics de les barraques fa pena, tot i que el model ja estava caducat. Com és?
Sí… El que passa és que els nostàlgics de les barraques cada vegada hi anaven menys i no tenia cap sentit mantenir un format per a uns nostàlgics que no hi van. Aquest nou format està dissenyat i pensat per a qui realment l’ha de gaudir, que són els joves.

De fet, els més nostàlgics sempre han reclamat la recuperació dels concerts al centre de la ciutat, oi?
Correcte, i potser no és el centre esperat com podria ser, per exemple, La Rambla o la plaça Catalunya, però creiem que el Parc de les Aigües és millor espai per fer-hi aquest nou format i pel fet de conviure amb la resta de les activitats de la programació.

De les novetats, què en destaca?
La principal novetat és sens dubte aquest nou format de concerts i l’espai per a entitats, El Rampell. Hi haurà dos escenaris i una zona més tranquil·la per a les entitats amb un petit escenari mòbil. A més, serà una zona per poder sopar i on es desenvoluparà gran part també de la programació familiar. I és més agradable aquesta zona que la plaça Europa. En aquest sentit, estic contenta perquè ningú arribarà amb les sabates brutes de sorra [entre riures].

Hi haurà menys dies de celebració. Per què?
No sempre hi ha hagut dues setmanes de Fires i Festes de la Santa Creu i enguany s’ha fet així amb la voluntat d’allargar també la festa de Sant Pere. Pressupostàriament, els diners no són il·limitats i veiem que el gruix d’activitats es feia els caps de setmana. Per tant, la resta de dies de la setmana només eren per pagar carpes, equipaments i escenaris que no s’aprofiten, ja que els actes forts són al cap de setmana. I en aquest sentit, hem vist clar que calia apostar també per la festa major de Sant Pere i allargar-la uns dies. Al final, Sant Pere és la festa major de la ciutat, és el patró i penso que és millor no tirar tots els petards per Santa Creu i guardar confeti per a Sant Pere.

Quant han costat les Fires i Festes?
El pressupost global de la Santa Creu és de 250.000 euros.

Santa Creu en una paraula:
Il·lusió.


  • Consulta el suplement de Fires i Festes de la Santa Creu, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li