Espanya i França reclamaran una indemnització a TP Ferro

0
1400

Els governs consideren que la fins ara gestora del tram transfronterer del TAV ha de pagar perquè va incomplir el contracte


 

L’Estat espanyol i el francès reclamaran una indemnització a ACS i a Eiffage per la fallida de la seva empresa conjunta, TP Ferro, que gestionava la connexió ferroviària d’alta velocitat entre Figueres i Perpinyà (incloent-hi el túnel del Pertús). El desembre de l’any passat els dos governs van haver de rescatar la companyia i van signar un conveni per a l’explotació i el manteniment d’aquest tram ferroviari durant quatre anys.

La setmana passada el ministre de Foment espanyol, Íñigo de la Serna, es va reunir amb la ministra de Transports francesa, Elisabeth Borne, i va destacar “la magnífica disposició” del Govern gal per “donar solució” a la connexió entre Figueres i Perpinyà. En aquest sentit, De la Serna va agrair que l’Administració francesa s’hagi mostrat “àgil i molt col·laboradora”, ja que això ha permès que “en aquests moments, del que estem parlant és de quina serà la reclamació que els dos països farem a l’empresa en concepte d’indemnització per la situació generada”. Per aconseguir-ho, els dos governs s’han citat de nou aquesta setmana (dijous) per decidir quin és el proper pas que fan. Pel que fa a la reclamació que TP Ferro ha demanat als governs, De la Serna considera que no l’han de pagar perquè la fins fa poc adjudicatària va incomplir el contracte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li