Espanya i França acorden crear l’àrea marina protegida del Cap de Creus

0
921

La Secretaria General del Mar, que depèn del ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, ha iniciat una col·laboració amb l’Agència per a les Àrees Marines Protegides –del govern francès- per a la creació de l’àrea marina protegida del Cap de Creus. El consell consultiu del parc natural marí de la Côte Vermeille, a les proximitats dels Pirineus Orientals, ha celebrat la seva primera reunió el passat dilluns amb l’objectiu d’iniciar els treballs i reunions necessàries per a la creació d’aquest nou parc natural marí del Mediterrani, situat en una superfície de més de 10.000 km².

La Prefactura del departament francès dels Pirineus Orientals, a través de la subdelegació del govern espanyol a Girona, ha convidat a la direcció general de Recursos Pesquers i Aqüicultura a participar en aquest Consell Consultiu, que s’ha fet al castell reial de Cotlliure. Aquesta reunió ha estat la primera per establir un mecanisme de concentració entre els dos estats davant la possibilitat que el parc natural marí d’aigües franceses constitueixi un conjunt que pugui incloure el projecte espanyol de creació d’una Àrea Marina Protegida en aigües del Cap de Creus, que estan a tocar dels límits del parc que pretén fer el govern francès.

Per part de l’estat espanyol, han assistit a la sessió el director general de Recursos Pesquers i Aqüicultura, Fernando Curcio Ruigomez, el subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc Francisco-Busquets, i tècnics de la direcció general de Recursos Pesquers i Aqüicultura de la Secretaria General del Mar.

Curcio ha intervingut en la sessió per assenyalar la ‘conveniència i necessitat’ d’aquestes ‘accions concentrades i complementàries’ en el Mediterrani i ha recordat que l’Estat Espanyol porta més de 20 anys fent una política de conservació de zones marines de particular importància i que aquesta línia s’ha ‘incrementat de manera notable’ en els darrers anys.

El conjunt de l’àrea marina que ocuparia el parc natural marí de les aigües franceses i l’àrea marina protegida projectada per la Secretaria General del Mar s’estén sobre una superfície de més de 10.000 km² i inclou una diversitat d’espècies que es calcula ronda entre 1.500 i 2.000, cosa que la situa entre les 25 regions més riques del món en biodiversitat.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li