Escudero demana mĂ©s controls i un canvi de llei per fer front al ‘top manta’

0
881

 La tretzena edició del Dia Mundial del Turisme va reunir ahir a Masarac unes 600 persones convocades per la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona. Entre els assistents, diverses autoritats del país i enguany força representació d’autoritats franceses. I és que la Federació va preparar un homenatge a la societat gal·la com a mostra de suport per les atrocitats terroristes que ha viscut darrerament.
El turista francès representa el 50% dels visitants estrangers. Per agrair la fidelitat i estima d’aquest poble al terrirori gironí, durant l’acte celebrat al castell de Biart es va descobrir una placa. L’encarregat de destapar-la va ser el prefecte del Departament dels Pirineus Orientals, Phillipe Vignes, davant de l’amfitrió, el president de la Federació d’Hostaleria, Antoni Escudero.

‘TOP MANTA’ I FORMACIÓ. Durant la celebració del Dia Mundial del Turisme, el sector gironí va aprofitar per fer les seves reivindicacions. Antoni Escudero va demanar una major implicació de les administracions en temes com el top manta. Es va referir a l’impacte negatiu que té aquesta activitat il·legal pel turisme de les poblacions gironines i del país. És per això que va demanar més controls per evitar que entri el material de forma il·legal i un enduriment del marc legal perquè la policia no pot eradicar aquestes pràctiques.
Escudero va tornar a demanar millores en infraestructures, tot referint-se a la inacabada N-II o al baixador del TAV a l’aeroport. I una altra qüestió que també preocupa els empresaris turístics és el de la formació dels treballadors. El president de la Federació va fer una crida a canviar les polítiques de formació i ocupació per fomentar les ganes de treballar dels ciutadans. Escudero lamentava: “Tenim una societat poc motivada per l’esforç diari.” També destacava que hi ha 14 subsidis d’àmbit estatal que fan que aquesta sigui “una economia subisidiària” i amb poca capacitat per invertir en altres àmbits com la promoció del turisme o el treball. El president de la Federació va alertar les autoritats que, si no hi posen remei amb millors polítiques de formació per tenir personal qualificat, potser caldrà “anar a buscar a fora la mà d’obra”, malgrat tenir molta gent a l’atur.

taxa turística. Amb el castell de Biart com a escenari, el polèmic impost turístic va tornar a ser actualitat. El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va fer públic que Catalunya ha recaptat 133 milions d’euros amb la taxa sobre les estades en establiments turístics des que aquesta va entrar en vigor el 2012. Baiget va deixar clar que “la taxa és aquí i s’hi quedarà”, però també es va comprometre a incorporar modificacions si es fan des del “diàleg” i “el consens”, i no es va referir explícitament a un augment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li