Escudero demana endurir les lleis i reclama «un país que funcioni i que tiri endavant»

0
2848

El Castell de Biart, a Masarac, va acollir dilluns la 16a edició del Dia Mundial del Turisme


La 16a edició del Dia Mundial del Turisme al castell de Biart, a Masarac, va servir per posar sobre la taula, un any més, les preocupacions del sector. En un context de nova convocatòria electoral i de clima polític enrarit, el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, va parlar ahir «de governants que no són capaços de posar-se d’acord i d’una Catalunya i un Estat espanyol paralitzats». Per Escudero, aquesta situació fa que les propostes i demandes del sector turístic no tinguin resposta. És per això que va demanar als polítics un «país que ha de funcionar i que ha de tirar endavant».

En qüestions més concretes, en el nom del sector turístic de les comarques de Girona, Escudero, va parlar de la seguretat i va aprofitar per reclamar un enduriment del Codi penal que eviti que «els delinqüents reincidents entrin per una porta i surtin per una altra». Sense voler fer alarmisme, el president de la Federació va dir que si no s’atura això, «acabarà passant factura».

SACSEJADES. Durant l’acte no va passar per alt la voluntat de Ryanair de treure la base de l’aeroport de Girona i l’afectació que té això per la demarcació. A més, es va parlar també de la fallida de l’operador Thomas Cook, que ha impactat a la zona. Amb el tema de Ryanair, Escudero va demanar un esforç a administracions i sindicats per evitar que la companyia marxi. Tot i això, va proposar alternatives per dur turistes a la Costa Brava. Per això, va insistir altra vegada en el baixador de l’AVE a l’aeroport de Girona i va dir a la Generalitat i a l’Estat que «ara més que mai s’ha de posar en marxa aquesta infraestructura».

Altres reivindicacions no eren noves però van tornar a sorgir perquè no s’han trobat solucions. Es va fer una crida perquè les administracions lluitin contra les activitats il·legals. Hi va haver clara referència als allotjaments turístics i al top manta, que Escudero va dir que «ens té fregits».

ELS TURISTES GASTEN MÉS. El president de la Diputació de Girona, Miquel Nogué, va admetre l’impacte de l’anunci de Ryanair i el tema de la fallida de Thomas Cook. Tot i això, va presentar dades com un augment del 3% en la despesa dels turistes que visiten la demarcació. Durant el juliol i l’agost l’increment de visitants va ser de l’1,7% i les pernoctacions van augmentar un 5%.

HOMENATGE. L’acte d’ahir al castell de Biart va servir també per homenatjar la figura de Lluís Fernández, desaparegut fa poc. Els fills de qui fou president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà van recollir una placa dedicada al seu pare. Prèviament va sonar El cant dels ocells, mentre es feia un minut de silenci i els trabucaires de l’Albera li van dedicar el salva d’honor. També va sonar un popurri de xaranga. Com va dir Escudero: «Dedicat a un home generós que de qualsevol cosa en feia una festa».

Foto: Àngel Reynal

El delegat del Govern, Pere Vila, va referir-se a les passions de Fernández: «La família; la necessitat de reinventar i crear un clima d’excel·lència en el turisme, el seu esperit independent, un estil de vida propi i el Barça».

  • Pots veure la galeria de fotos de l’acte, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li