Escac al rei… i mat?

0
1317

Sembla que les fitxes negres, mogudes pel Govern, estan jugant una partida d’escacs on tenen la monarquia, i més concretament la figura principal d’aquest joc, plenament legal i democràtic, acorralat. És a dir, en una posició d’escac a la figura del rei.

Les figures blanques han estat defensant tot el que han pogut, i hi ha alfils i cavalls que s´estan esmerçant moltíssim en la seva defensa, perquè no sigui enderrocat. Però les figures negres, per tal d’aconseguir el mat, han canviat fins i tot les regles del joc, de tal manera que aquest s´està jugant amb trampes i lluny de les regles primàries i autèntiques que l’havien portat a ser considerat un dels millors jocs; valorat sobretot per la llibertat de moviments, dins de la seva parcel·la, de cada figura, i on guanyava el jugador que movia millor les figures, el més intel·ligent. Però passa com quan jugues amb mainada que no sap perdre i aquesta canvia les regles per guanyar; en aquest país els jugadors de les fitxes negres han decidit fer el mateix.

Els últims esdeveniments pel que fa a la casa reial sembla que així ho certifiquen. Aquestes maniobres són mesquines i deslleials, van en contra del nostra sistema legal, fins i tot, gosen atacar la Carta magna, per tant, són inconstitucionalistes. Cal recordar que l’article constitucional 1.3 recull la forma política de l’Estat: la monarquia parlamentària. Per tant, totes aquests estratagemes i jocs bruts per desestabilitzar-la, menystenir-la i desprestigiar-la, no responen més que a voler canviar la forma política d’organització de l’Etat, per implantar un nou règim. D’amagatotis, anant canviant lleis, totes les que els permeti el sistema legal. I així, a poc a poc, anar implantant un règim comunista per a tots.

Hem d’estar ben atents i analitzar cada maniobra de les fixes negres, ja que amb el seu escac, si finalment aconsegueixen el mat, aquest s’haurà produït gràcies a un cop d’estat per part dels actuals president, vicepresident i tota la resta que els acompanya. Evidentment, no és un cop d´estat amb armes, com el que va protagonitzar el coronel Tejero el 23-F del 1981. D’aquest fet ja han passat quasi trenta anys. El context ha canviat, la societat també, per tant, la forma de portar-lo a terme és ben diferent com s´està veient. Per cert, el rei emèrit, crec recordar que va fer un gran paper de mediador; si no, la sort hauria estat una altra.

Un Ăşltim apunt. Els polĂ­tics, quan sĂłn elegits, diuen que governaran per a tots, els seus votants i els que no ho sĂłn. A l’hora de la veritat, eleccions rere eleccions es nota en els seus actes i les seves paraules. Això al cap i a la fi no m’importa massa, Ă©s impossible fer content a tothom, es deuen als seus votants. El que sĂ­ em fa realment fĂ stic Ă©s que parlin en nom de tot un poble i en nom meu. AixĂ­, quan el Sr. Aragonès, ara mig president de la ridĂ­cula i paralitzada Generalitat que tenim els pobres catalans, diu «els catalans no volem el rei»… Perdoni, Sr. Aragonès? Jo soc catalana i sĂ­ que vull que el rei vingui a visitar la meva terra. El que em fa vergonya sĂłn els de la seva mena, uns brètols i mal educats que l´únic que fan es deixar a Catalunya per terra i a nivells tercermundistes.

Sra. Colau, Sr. Aragonès… i altres espècimens, no serveixen per polĂ­tics. Com a alts representants institucionals, han d’anar als actes i obligacions que el seu cĂ rrec comporta. Els agradi o no. Encara no tenen assimilat que el bon polĂ­tic treballa per a tot un poble, que li estĂ  pagant el sou, no per a interessos i capricis personals. Si no en saben o no ho volen fer, MARXIN! Vagin-se´n a casa seva o a una aliena, la Sra. Colau li explicarĂ  com fer-ho.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li