Es tanca la 36a ediciĂł de la Mostra del Vi amb un total de 3.600 tiquets venuts

0
779

Satisfacció pel nombre de visitants, la majoria locals, i la forta presència de públic estranger, sobretot de França i Alemanya


 

El mes de juny a Figueres es va tancar amb èxit la Mostra del Vi de l’Empordà. Era la 36a edició i també la primera després de l’inici de la pandèmia. La valoració feta per l’Ajuntament de Figueres, la DO Empordà i la resta de l’organització és força satisfactòria. Segons les xifres oficials, es van vendre 3.600 tiquets durant els quatre dies que va durar l’esdeveniment —del dissabte 25 de juny al di marts 28.

Una altra dada a destacar és l’ocupació del 100% en una de les novetats: els tastos de vins en espais singulars de la ciutat. Entre aquests llocs hi havia el terrat de l’edifici de l’Ajuntament i també el Claustre. Una altra particularitat de la Mostra d’enguany ha estat la data de celebració. Era la primera vegada que tenia lloc al juny i no al setembre, com era habitual. Els cellers i la DO Empordà feia anys que reclamaven una fira fora de les dates de la verema, i sembla que l’opció del juny ha funcionat. Pel que fa a la presència de visitants, les xifres revelen un públic majoritàriament local, però també amb molts estrangers, bàsicament de França i Alemanya. Altres aspectes que es volen posar de manifest després de la fira és que s’ha avançat cap a la professionalització. En aquesta edició hi han participat nou cellers, sis estands d’alimentació i dos estands institucionals.

RUTA DE LA TAPA SURREALISTA. Durant el mes de juny també ha tingut lloc a Figueres la Ruta de la Tapa Surrealista, que ha servit 5.500 tapes des del dia 2 fins al 19. El guanyador del concurs popular de la millor tapa ha estat el Càlid Cafè, seguit del Sentits Gastrobar i el Restaurant Gigi. Per altra banda, pel que fa als guanyadors dels aparadors, han estat Finques Garriga, Magatzems Puig Giralt i Alegrí Regals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li