Es recullen unes set tones d’uralita dispersa pel tornado

0
1061

Terrades xifra el cost dels danys en 300.000 euros. El fenomen va afectar 18 finques, dues granges i el santuari


 

Una empresa contractada pel Consell Comarcal s’ha encarregat des de la setmana passada de recollir les restes d’uralita disperses pel tornado del 7 de gener en els tres municipis afectats: Cistella, Navata i Terrades. En total s’han recollit unes set tones d’aquest material contaminant, que conté fibres d’amiant i que és molt perjudicial per a la salut. El Consell Comarcal assumeix la despesa, que és de 10.000 euros. La retirada d’uralita s’ha fet en espais públics. Pel que fa a les zones privades, les tasques les han d’assumir els propietaris.

Terrades ha estat l’últim municipi a tancar l’avaluació de danys. En aquest cas el tornado va causar desperfectes per valor de 300.000 euros. El fenomen natural va provocar desperfectes en 18 finques particulars, dues granges i el santuari de la Salut.

En total, els costos de reparació dels desperfectes als tres municipis afectats se situen al voltant dels 3,5 milions d’euros. A Cistella, els van xifrar en 2.737.893 euros, i a Navata, en 500.000. El consistori de Cistella, juntament amb la resta d’ajuntaments implicats, està treballant per aconseguir que es declari «zona catastròfica» i ajudar els veïns a fer front als danys. D’altra banda, la Diputació obrirà un línia d’ajuts per als edificis públics.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li