Es posa en marxa un projecte per a infants i joves en risc d’exclusió

0
1762

El programa l’Alternativa preveu diversos recursos educatius i d’oci i la figura d’un educador de carrer per al jovent


 

Dimecres passat a l’Escala es va fer una jornada de portes obertes al centre cívic Xalem per tal de donar a conèixer el projecte l’Alternativa, que es posa en marxa aquesta setmana . Entre altres aspectes, el pla cobreix un Programa de Prevenció i Intervenció Socioeducativa per a Infants i Joves en risc i/o Exclusió Social.

SUPORT A MENORS. Un dels serveis és crear un recurs diürn, fora d’horari escolar, per als infants i els adolescents que, per motius sociofamiliars i laborals, resten moltes hores sense la supervisió i el suport d’un adult i/o que es troben en risc d’exclusió social, segons els criteris dels propis centres educatius i de Serveis Socials. Es farà una prova pilot, combinant els espais de l’Espai Jove l’Esbotzada i el centre cívic Xalem (barri Rosa Lau) en diferents dies de la setmana i la supervisió d’un educador i un dinamitzador.

També es preveu crear un taller d’estudi, activitats dirigides als joves i es proposa que, en dissabtes alterns, els patis de les escoles i del centre cívic Xalem estiguin oberts per a joves i infants, amb la supervisió d’un dinamitzador.

Altres accions previstes són disposar d’un educador de suport per a l’institut per tal d’ajudar en la gestió de possibles conflictes i també establir un espai per ensenyar als pares habilitats en la comunicació i la resolució de conflictes amb els seus fills.

Finalment, també s’ha previst la tasca d’un educador de carrer, que esdevingui un referent per a la població juvenil i les entitats del poble, treballant per a la millora i el benestar de la població.

La regidora d’Educació, Mariona Muñoz, va encoratjar «els joves i les famílies a implicar-se en el programa» i va agrair la participació que han tingut les escoles i «la gran feina que s’està fent des de l’empresa que durà a terme aquest servei, Fasi». Muñoz també es va referir a la tasca que es fa des de les àrees d’Educació i Serveis Socials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li