Es dispara durant el confinament la presència d’excrements a la via pública

0
1789

Hi ha serveis mínims de neteja a la ciutat i per això es demana més consciència que mai als propietaris de gossos


La situació de confinament per la crisi del coronavirus ha obligat a reestructurar els serveis de neteja dels municipis. En el cas de Figueres, l’àrea de Medi Ambient està fent balanç del funcionament de la recollida de residus i de l’estat de la via pública durant la primera setmana de l’estat d’alerta. Preocupa, especialment, el tema de les mascotes.

El tècnic de Medi Ambient, Xavier Turró, demana responsabilitat als propietaris de gossos: «Hem de continuar traient a passejar els animals de companyia però és molt important recollir els excrements de la via pública. Aquests dies la neteja la tenim en serveis mínims i sempre s’ha de ser cívic, però ara més que mai». I és que la proliferació de persones passejant les mascotes és important. Se’n veuen més que mai i s’estan detectant més caques sense recollir als carrers.

ELS CONTENIDORS. L’Ajuntament de Figueres ha detectat un volum de residus lleugerament inferior a l’habitual en les zones d’activitat econòmica. Turró explica que «el tema comercial omple molts contenidors perquè les caixes dels establiments col·lapsen aviat». A Figueres, no hi ha servei de porta a porta a la zona comercial però igualment es fa una repassada a les àrees de contenidors del centre perquè no hi hagi desbordaments. També hi ha canvis a la deixalleria municipal: la instal·lació està tancada a la ciutadania des d’aquest divendres. I la recollida de trastos vells a domicili s’ha deixat de fer. Sí que es recullen els voluminosos que han quedat a la via pública, per algun motiu. En definitiva, hi ha reajustaments, tot i que les rutes habituals de recollida de residus es mantenen.

També continua l’activitat del mercat de la fruita i la verdura i, per tant, la retirada de manera separada entre la fracció orgànica i les caixes. A les zones més residencials, els contenidors de rebuig tenen un nivell força similar als dies previs a l’estat d’alarma. Sí que es constaten alguns canvis a l’hora de llençar les escombraries. La fracció de rebuig s’ha de dipositar al contenidor entre les vuit i les deu del vespre, però ara es pot sortir a buscar el pa i aprofitar el viatge per llençar la brossa. En aquest sentit, es permetrà més flexibilitat per la situació de l’estat d’alarma.

És evident que la via pública està menys transitada i això ha fet prescindir d’altres serveis com els dels escombriaires de barri. Sí que treballen, en canvi, els operaris que van dins de la maquinària de neteja.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li