ERC i C’S, crítics amb la gestió de la vaga

0
830

Les dues formacions creuen que hi ha hagut “falta de transparència” durant les negociacions amb els sindicats pel conflicte d’Ecoserveis


Un cop resolt el conflicte sobre la vaga d’escombraries, partits de l’oposició com ERC i Ciutadans han fet manifestes les seves crítiques. Retreuen a l’equip de govern “manca de transparència”  en les negociacions i anuncien que demanaran explicacions.

En una compareixença dijous passat, la portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va celebrar, primer de tot, la desconvocatòria de la vaga dels treballadors d’Ecoserveis. Tot i això, va expressar “descontent   amb la manca de transparència amb què el govern ha portat les negociacions”. ERC hauria volgut assistir a les negociacions encara que hagués estat com a observadors. És per això que també demanen veure l’enregistrament en vídeo de l’última jornada de converses. Els republicans insten ara al govern que es posi a treballar el conveni pels treballadors d’escombraries, neteja viària i deixalleria i “evitar així una altra situació límit a la ciutat com la d’aquests dies”. Una altra petició que es fa és la d’obtenir “informació contrastada sobre l’acord”. D’altra banda, els republicans volen conèixer els costos econòmics derivats de la vaga com ara el nou servei de comunicació contractat per gestionar l’aturada i la contractació dels camions d’altres municipis per recollir la brossa un cop desconvocada la vaga.

El portaveu de Ciutadans, Héctor Amelló, considera que “l’Ajuntament no ha estat a l’altura en la gestió del conflicte” i per això en el pròxim ple municipal, el grup presentarà una moció de control “per aclarir la gestió, les causes i els efectes del procés de negociació del conflicte”. La formació taronja també reclama explicacions i que “es depurin responsabilitats sobre la gestió de la crisi i una avaluació de les conseqüències de l’acord a curt, mitjà i llarg termini per a l’empresa i l’Ajuntament”.

La vaga va quedar desconvocada la nit de Nadal després de negociacions maratonianes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li