Enxampen quatre barques fondejant en una reserva del Parc Natural del Cap de Creus

0
891

La presència regular de la unitat marina del cos de la policia catalana és una novetat aquest any en la vigilància per mar


Coincidint amb els dies de més afluència de persones al medi marí, s’intensifica la vigilància als Parcs Naturals del Cap de Creus i del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Fruit del patrullatge especial, aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra han denunciat els responsables de quatre embarcacions que fondejaven en una zona prohibida de la Reserva Integral S’Encalladora, al cap de Creus. En aquest espai està prohibit qualsevol tipus d’activitat.

La intervenció dels Mossos es va fer a bord de l’embarcació Thalassa. Precisament, la presència regular de la unitat marina del cos de la policia catalana és una novetat aquest any en la vigilància per mar. El Departament d’Acció Climàtica informa que la tasca de Mossos se suma a la que ha estat fent fins ara el Cos d’Agents Rurals a través del Grup de Suport Marítim, el qual aquest any compta amb una nova embarcació.

OBJECTIUS. La vigilància té un caire informatiu en molts casos, ja que molts usuaris de l’espai marí sovint no coneixen bé les activitats i usos que es poden realitzar a determinades zones. També es dona el cas que moltes persones no saben quins són els millors indrets per gaudir de manera sostenible del medi natural. Una altra vessant de la vigilància és la tasca sancionadora, adreçada a persones que comenten infraccions. En especial es vol evitar que hi hagi presència humana a les Reserves Naturals Integrals, tant terrestres com marines, es vol evitar el furtivisme, la pesca submarina a les Reserves Naturals Parcials, el fondeig en llocs on es pot causar dany a les praderies de posidònia, ecosistemes de gran valor ecològic, o l’acampada i l’encesa de focs a les cales per la gran amenaça que això suposa. Entre les prohibicions es vol recordar que l’ús de fogons de gas és assimilable a encendre un foc amb llenya o carbó pel risc que comporta de provocar un incendi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li