Ensenyament es compromet a construir els edificis per l’INS de Vilafant i l’escola de Vilamalla

0
2259

Alts cĂ rrecs del departament es reuneixen amb alcaldes i directors


El Departament d’Ensenyament s’ha compromès amb l’Ajuntament de Vilafant a redactar el projecte per construir un nou institut d’obra en els propers mesos. El consistori ja ha ofert a la Generalitat uns terrenys de 10.000 m2 que estan a tocar del pavelló municipal, en paral·lel a la carretera de Santa Llogaia (una ubicació que permetrà als alumnes fer servir el poliesportiu de gimnàs). I la setmana passada el director general de Centres Públics de la Generalitat, Lluís Baulenas, i el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Josep Polanco, van comunicar a l’alcaldessa, Consol Cantenys, i a la regidora d’Ensenyament, Marissa Resta, que en les properes setmanes començaran els tràmits per construir l’edifici d’obra.

Després de la reunió al consistori, els dos alts càrrecs del departament també van visitar el centre actual, que està en barracons des que es va inagurar el 2008. I allà van confirmar a la direcció que el nou institut mantindrà les tres línies d’ESO, dues de batxillerat i un cicle formatiu (com l’actual). Preveuen invertir-hi uns sis milions d’euros.

Després de la trobada, l’alcaldessa va celebrar l’anunci (“és una molt bona notícia. Hem de felicitar-nos tots: AMPA, equip docent, plataforma pro-institut i Ajuntament, per la feina feta i perquè finalment l’edifici sigui una realitat”, diu). Explica que en les últimes trobades ja s’havia començat a encaminar el projecte, i avança que en el procés de redacció hi participaran tots els agents implicats, entre els quals hi ha l’AMPA i la direcció del centre.

3,5 MILIONS A VILAMALLA. La mateixa setmana passada Baulenas i Polanco també es van reunir amb els responsables polítics i de l’escola Josep de Ribot i Olivas de Vilamalla, a qui van comunicar que la construcció del nou centre també forma part del pla d’actuacions prioritàries del Departament a les comarques gironines per als propers anys.

En aquest cas, la previsió és construir un edifici nou d’una línia d’educació infantil i primària en un solar que l’Ajuntament també ha posat a disposició de la Generalitat. La inversió prevista és de 3,5 milions d’euros, que inclouen tant la redacció del projecte com l’execució de l’obra. Actualment la Josep de Ribot i Olivas té la meitat de l’aulari en mòduls prefabricats.

CINC CENTRES MÉS. Precisament la setmana passada la situació dels centres que estan en mòduls prefabricats va ser objecte de debat al Govern català. El diputat socialista de l’Escala, Rafel Bruguera, va formular una pregunta parlamentària a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que va detallar la situació actual. A l’Alt Empordà, actualment s’està construint l’edifici del Montserrat Vayreda de Roses, però encara hi ha quatre centres més que estan en barracons: les escoles Carme Guasch i Darné (Figueres), Fluvianets (l’Armentera) i el Bruel (Empuriabrava), i l’institut d’Empuriabrava. Bruguera ha reclamat un “pla de xoc” que prioritzi les obres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li