“Ens tenen per uns sorollosos que demanen privilegis”

0
644

Se’ls veu i se’ls coneix. Van en grup i vestits amb una armilla de color verd i amb les sigles: PAH. Les seves accions són constants, tot i que, a vegades, aquesta constància no té la recompensa esperada. Creuen en els principis socials i jurídics de la igualtat, del benestar de les persones i, essencialment, de l’habitatge digne per a totes les persones. Creuen i lluiten amb escassos mitjans per evitar desnonaments o altres injustícies. Durant molt de temps, els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i per la Pobresa de Figueres es concentraven cada dijous al matí davant l’Ajuntament de Figueres. Reclamaven que “l’Ajuntament de Figueres complís la llei que contempla l’habitatge com un dret fonamental”, tal com expliquen, però “els mesos han passat i la mala imatge que al principi fèiem s’ha esvaït. Ara semblem formar part del mobiliari urbà. L’equip de govern entra i surt de l’Ajuntament saludant educadament, en un ambient de tolerància i sense tenir en compte què hi fem allà”. És per aquesta raó, que la PAH de Figueres ha decidit canviar d’acció. Així, un cop al mes, coincidint amb el dia que se celebra el ple municipal a Figueres, es concentraran a la plaça de l’Ajuntament “per reclamar a l’alcaldessa que compleixi la llei”. Parlem amb els seus membres.

Quina valoració feu d’aquests anys de la PAH a Figueres?
De cara a les persones que s’han acostat a les nostres assemblees fem una valoració molt positiva ja que hem fet possible l’existència d’un nucli no només de resistència sinó que les persones acudien amb l’angoixa d’aquell que ho té tot per perdre. Entre tots hem creat un espai d’apoderament amb el coneixement del problema i de les solucions.

Quin és el principal entrebanc amb què es troben a l’hora de defensar el dret a l’habitatge de les persones a Figueres?
El principal entrebanc que trobem és paradoxalment l’Administració local. L’Ajuntament mai ha vist el problema de l’habitatge i de la pobresa com un punt prioritari i urgent de les seves obligacions. Ens ha vist, i ens veu, com un grup de sorollosos que demanem privilegis per la nostra entitat. No els salten les alarmes ja que no reconeixen ni la necessitat ni la injustícia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li