Engeguen des de Figueres un projecte de salut al Senegal

0
1366

S’ha ofert formació al personal del consultori de Thillé Boubacar i s’ha enviat equipament hospitalari de la FSE


 

Salut Empordà Cooperació, l’ONG vinculada a la Fundació Salut Empordà (FSE), ha posat en marxa un projecte de salut comunitària al nord del Senegal. La iniciativa va sorgir arran d’una demanda de l’Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal de Figueres, formada per senegalesos establerts a l’Alt Empordà.

La iniciativa ha consistit en l’entrega de material hospitalari i en formació específica per al personal del consultori local de Thillé Boubacar. Salut Empordà Cooperació s’ha encarregat de gestionar l’enviament de l’equipament i s’ha fet càrrec de les despeses de transport naval fins al Senegal. S’ha enviat material obsolet de la FSE però amb bones condicions com ara 6 llits, 3 escriptoris, 15 cadires, una nevera, 15 pals de sèrum, dos carros de cures, una llitera examinadora, tres taules i un armari metàl·lic. D’altra banda, s’ha ofert formació específica al personal del dispensari que ofereix atenció a la salut a homes i dones en edat reproductiva i campanyes de vacunació en una àrea de 7.723 habitants. En total vuit persones (un infermer, una llevadora, dues auxiliars d’infermeria, tres auxiliars de llevadora i una netejadora).

L’ONG Salut Empordà Cooperació s’ha centrat en la implantació de mesures higièniques, la creació de protocols per a la gestió responsable de residus i l’enviament d’equipament per esterilitzar. Ara s’obre un període de 10 mesos per comprovar que se segueixen els protocols que s’han ensenyat. En cas afirmatiu, el SEC estudiarà fer un viatge d’avaluació final en el qual es facilitarà un ecògraf.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li