Enduro Salines pedala cap a les ‘e-bikes’

0
1564

L’equip Orbea-Enduro Salines és el primer projecte espanyol que competirà en la Copa del Món de bicis elèctriques


 

La irrupció de les anomenades e-bikes, les bicicletes elèctriques, és una realitat cada vegada més palpable a la societat. I no només en l’àmbit quotidià, sinó també en el terreny competitiu, on ja han nascut esdeveniments referencials com la World Ebikes Series (WES), la Copa del Món d’aquesta modalitat.

La competició va celebrar la tercera prova de la temporada aquest passat cap de setmana a Bolonya, Itàlia, on hi havia per primer cop la representació d’un equip espanyol. No cal viatjar gaire lluny per trobar-ne els orígens, concretament a Maçanet de Cabrenys, indret des d’on es va gestar l’Orbea-Enduro Salines. «Un dels nostres col·laboradors de l’Enduro-Salines és Orbea, que ens va proposar fer un equip de futur conjuntament d’e-bikes», explica Jep Coromines, responsable del nou equip.

Ell, juntament amb el seu germà Joan, que brindarà assessorament tècnic a més de competir en la categoria de Màster-30, lideren un projecte que comptarà amb dues joves promeses del ciclisme: la catalana Marina Rius, de 23 anys i actual líder de la Copa Catalana d’Enduro BTT, i el brasiler Anaue Rodrigues, de 25 anys i primer classificat Elit de l’Open d’Espanya d’Enduro BTT. «L’objectiu era tenir dos corredors joves, volem que sobretot gaudeixin i facin les coses ben fetes. No se’ls ha demanat un podi, sinó que aprofitin l’experiència per aprendre», diu Coromines. Al final, Rius va finalitzar en una gran quarta posició, mentre que Rodrigues va ser tretzè.

En aquest sentit, els dos competidors van formar part d’un selecte grup de participants –50 nois i 10 noies– que no ha estat escollit seguint el sistema de classificació habitual, sinó que per formar part de la WES cal complir un requisit –ser fàbrica oficial– i, a més, des de l’organització t’han d’escollir. «Per nosaltres participar en la Copa del Món d’e-bikes és molt important, no només perquè suposa la creació del primer equip espanyol d’aquesta modalitat, sinó perquè també ens permet descobrir dos talents i treballar amb aquesta gent jove».

PLANTER CICLISTA. Precisament, aquesta tasca de formar noves fornades ciclistes, sigui d’Enduro o més recentment d’e-bikes, és un dels grans objectius de l’Enduro Salines. «La nostra idea és treballar amb els nous talents, per nosaltres és un orgull per un poble tan petit el fet de poder mostrar el nostre territori i poder formar la gent jove d’aquestes disciplines», apunta Coromines, qui també assenyala que en aquests moments estan treballant perquè la prova Enduro BTT Les Salines continuï gaudint de caràcter internacional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li