Endesa monitora els consums de tota la zona oest i hi farà més inspeccions

0
1727

La companyia també estudiarà si soterra totes les línies perquè els veïns no puguin punxar la llum amb tanta facilitat


 

Més controls policials i d’Endesa per lluitar contra el frau elèctric i els talls de llum al barri del Culubret de Figueres. Aquest és el compromís que es va adoptar a la Junta de Seguretat extraordinària que es va fer divendres al migdia. A part de representants dels cossos de seguretat i de tots els grups polítics amb representació a Figueres, també hi van assistir el director dels serveis territorials d’Interior, Albert Ballesta; la fiscal degana de Figueres; el jutge titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 6; el responsable regional i dos tècnics d’inspecció d’Endesa; representants dels veïns del Culubret i de la Coordinadora Josep Casero, i altres associacions veïnals de la ciutat.

Després de la sessió, l’alcaldessa, Marta Felip, va explicar que s’havia acordat amb els cossos policials fer inspeccions de manera regular a la zona, i que la companyia elèctrica ja ha començat a implementar un sistema de monitoratge per detectar els consums més elevats. Felip va dir que el «pecat original» de la situació «insostenible» que viuen els veïns del barri és el cultiu de marihuana, i que cal atacar-ho. En aquest sentit, va admetre que no els poden oferir solucions «miraculoses», però va assegurar que treballaran intensament per combatre-ho. I és que tal com va explicar HORA NOVA la setmana passada, des de finals de juliol el barri pateix talls; uns talls que van ser especialment intensos el cap de setmana passat, quan fins i tot la residència geriàtrica Els Arcs es va quedar sense electricitat.

Davant d’aquesta situació, la mateixa setmana diversos inspectors d’Endesa i agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van fer un operatiu que va permetre localitzar 11 casos de frau al Culubret, on es van inspeccionar un total de 104 habitatges. Posteriorment es van traslladar al carrer d’Avinyonet i al carrer Masó, on van trobar 313 i 106 plantes de marihuana, respectivament.

POSSIBLE SOTERRAMENT. Després de la Junta, l’alcaldessa també va explicar que Endesa s’havia compromès a estudiar el possible soterrament de «la totalitat de les línies elèctriques» que travessen el Culubret. Ho havia proposat el mateix Ajuntament arran d’una auditoria que va encarregar per intentar resoldre la problemàtica. Segons el document, el soterrament dificultaria que els mateixos veïns puguin punxar la llum amb la facilitat amb què ho fan ara.

L’enginyer tècnic industrial que signa l’auditoria també demanava a l’empresa si havia instal·lat registradors per les càrregues de fase tal com s’havien compromès feia un temps. Aquests registradors permeten saber a temps real en quines zones hi ha sobreconsum i possibles fraus i, alhora, anticipar-se a problemes i avaries provocats per les sobrecàrregues.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li