En marxa el nou servei de neteja

0
665

Els carrers de la Marca de l’Ham han estat l’escenari del primer dia laborable amb la maquinària de Fisersa


La municipalització de la neteja viària a Figueres ja és una realitat. Amb el nou any, Fisersa ha començat a prestar aquest servei a la ciutat. El traspàs es va fer efectiu el mateix 1 de gener i aquest dilluns ha estat el primer dia laborable del 2022 amb la nova maquinària treballant al barri de la Marca de l’Ham. Les noves escombradores, d’última generació, incorporen un tercer braç a la part davantera i un millor sistema de neteja amb aigua, que permet retenir eficaçment la brutícia en el dipòsit de la màquina.

INVERSIÓ DE 2 MILIONS. El nous mitjans tècnics seran peces clau del servei que es prestarà a Figueres, ja que s’ha fet una inversió de més de 2 MEUR. Els primers aparells van arribar a la seu de l’empresa municipal de serveis a finals de l’any passat i en les pròximes setmanes hi haurà noves incorporacions a la flota de vehicles.

Pel que fa a efectius humans, la plantilla de la neteja viària s’ha vist incrementada i ha passat dels 30 als 45 treballadors. A més, s’està estudiant augmentar encara més el número d’empleats de la neteja.

La neteja viària era a mans privades des del 2001 i fins el 31 de desembre del 2021 ha estat gestionada per Ecoserveis. El traspàs suposa un estalvi per l’Ajuntament de Figueres de més de 170.000 euros anuals. També s’autoritza una despesa màxima a favor de Fisersa de 14,4 MEUR durant la durada del contracte i a raó de 2,8 MEUR a l’any.

Figueres de Serveis S.A (Fisersa) és una empresa municipal que ofereix els serveis de subministrament i sanejament de l’aigua; mobilitat i manteniment urbà. Recentment també ha assumit la gestió de l’enllumenat públic de la ciutat de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li