Empuriabrava tem pel metge de reforç d’estiu

0
738

Després d’unes setmanes d’incertesa, Salut ha anunciat que contractarà més professionals per cobrir la temporada turística, però encara no se’n sap el destí


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries tem per si aquest estiu no pot comptar amb el metge de reforç que rep cada temporada turística per reforçar l’atenció sanitària a Empuriabrava. La regidora de SOMEC (Som Empuriabrava i Castelló), Elena Iglesias, va demanar per quina fase del desconfinament està prevista la reobertura del dispensari de la marina, i si està previst que s’hi incorpori el metge d’estiu, a qui l’Ajuntament sempre paga un pis.

El regidor de Salut, David Garre, va explicar que l’Ajuntament està en contacte diari amb el centre d’atenció primària (CAP) per fer un seguiment de la situació actual, i que ha plantejat la qüestió en diverses ocasions. Però fins aleshores des de l’àrea bàsica de salut de Roses només els deien que encara no en sabien res. «Nosaltres hi anem insistint. És un tema que ens interessa. Perquè sabem que per poc turisme que hi hagi, la població s’incrementa bastant i necessitem aquest reforç. Però des de més amunt no ens donen resposta», va lamentar Garre, afegint que tampoc sabien per quan estava prevista l’obertura del dispensari. Va assegurar, però, que l’Ajuntament ja té el pis reservat.

Després de la celebració del ple, a finals de la setmana passada la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar que el Departament contractarà 436 professionals per reforçar l’atenció primària aquest estiu. A l’hora de tancar aquesta edició, però, encara no s’havia concretat si algun d’aquests metges es destinaria a la marina castellonina.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li