Empuriabrava i CastellĂł tenen prop de 1.000 habitatges buits

0
522

Concretament, a Empuriabrava hi ha un total de 800 immobles deshabitats que estan repartits de manera uniforme per tota la marina, mentre que a Castelló n’hi ha 161, el 80% dels quals estan al centre històric


Castelló d’Empúries té gairebé un miler d’habitatges que estan tancats durant tot l’any. Això representa un 6% dels 16.400 habitatges que hi ha al municipi. Concretament, a Empuriabrava hi ha un total de 800 immobles deshabitats que estan repartits de manera uniforme per tota la marina, mentre que a Castelló n’hi ha 161, el 80% dels quals estan al centre històric.

Aquests són els principals resultats de l’estudi d’habitatges vuits que va encarregar l’Ajuntament el passat mes d’octubre, i que s’ha acabat recentment. L’objectiu de l’anàlisi, que s’ha fet gràcies a una subvenció de la Diputació, era fer un estudi detallat per visualitzar la magnitud real de la problemàtica i, a partir d’aquí, poder proposar accions concretes.

Així, a partir de les dades obtingudes ­—que contemplen l’estat dels habitatges, l’any de construcció i la superfície de cada un— es treballarà per dissenyar les polítiques d’habitatge que han de regir en els propers temps, juntament amb un futur Pla Local d’Habitatge. També està previst crear una borsa d’habitatges assequibles, socials o d’emergència, així com unes línies d’ajut a la rehabilitació d’immobles per destinar-los a lloguer social i assequible. Els locals que passin a lloguer social o assequible gaudiran d’una bonificació del 95% de l’IBI. I un altre dels objectius és aconseguir que aflori habitatge tancat procedent d’entitats bancàries i grans tenidors amb la futura creació d’una ordenança reguladora amb la finalitat de gravar l’habitatge tancat amb el recàrrec del 50% de l’IBI.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li