Empremta republicana

0
1780

Ser útils. Aquesta és la nostra premissa. Les eleccions municipals de 2019 ens van atorgar la posició de segona força a l’Ajuntament de l’Escala, i si bé és cert que amb un govern amb majoria absoluta pot ser complex, la nostra responsabilitat és exercir com el que som, la força alternativa.

És per això que sempre, des de l’inici de la legislatura, hem practicat la política constructiva. La política de la proposta, del suggeriment, de la col·laboració, tal com vam dir en el mateix ple d’investidura.

Una mostra d’això és l’acord pel pressupost 2022. Un acord que sorgeix de la voluntat d’explorar les vies de la suma, d’intentar trobar allò que ens pot acostar i de ser conscients que allò que ens separa sempre serà un escull si no hi posem voluntat.

Amb aquest esperit hem actuat tota la legislatura i, en la mesura de la força que podem exercir, moltes de les polĂ­tiques republicanes que hem defensat ara sĂłn una realitat per a tots els escalencs i escalenques; la subvenciĂł, ja consolidada, per a la rehabilitaciĂł de façanes al nucli antic, la bonificaciĂł de l’impost de bĂ©ns immobles per a la instal·laciĂł d’energies renovables, la bonificaciĂł del permĂ­s d’obres per obres de millora de l’accessibilitat, la instal·laciĂł de mini deixalleries, la col·locaciĂł de grades retrĂ ctils a la sala polivalent, l’aprovaciĂł del catĂ leg de patrimoni… Tot, iniciatives del grup d’Esquerra Republicana que s’han posat a la prĂ ctica durant els Ăşltims anys i que van imprimint aquesta empremta republicana de la qual parlĂ vem al principi.

En aquest sentit, i si el compromís d’execució de l’acord pel pressupost 2022 és ferm i es compleix, seguirà fent caminar a l’Escala cap a aquests objectius republicans, ampliant els quilòmetres de carril bici, adaptant a tothom les artèries principals de l’Escala, fent-les més accessibles i apostant fermament per la transició verda.

Aquesta és la nostra voluntat i el nostre objectiu; treballar per fer avançar el poble i per millorar la vida de tots els qui hi vivim. I si, és cert que moltes de les coses que voldríem fer no veuran la llum aquesta legislatura; com l’adquisició d’habitatge social, les polítiques decidides per a la igualtat, les inversions regulars i anuals per millorar els barris, la implantació del bus escolar o la regidoria de benestar animal. Projectes que no abandonem, però que difícilment es podran implantar mentre l’equilibri de forces no canviï.

Encara queda legislatura i la gent d’Esquerra seguirem treballant per estar al costat de la gent. Per escoltar les veïnes i els veïns i per traslladar tot el que és important pel dia a dia a l’agenda política municipal. Seguirem treballant per deixar empremta republicana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li