‘Empordoneses’ supera les 45.000 reproduccions

0
843

Més de 70 membres de la comunitat artística han explicat, a través de càpsules de vídeo, com afectava el confinament a la seva tasca creativa


 

«Empordoneses» posa el punt final a la incitativa d’aquests darrers mesos, que ha ofert més d’una setantena de vídeos d’artistes de la comunitat explicant com s’adaptaven a l’estat de confinament. Les publicacions de les càpsules audiovisuals sumen 45.000 reproduccions i més de 65.000 visualitzacions, una xifra que continua creixent.

Tot va començar quan la comissària de la darrera exposició d’«Empordones», Pilar Farrés, va demanar la participació als membres de la comunitat el 20 d’abril. En aquelles dates ens trobàvem confinats a casa, «era el moment de saber com estaven, de tornar a connectar amb el món d’«Empordoneses», encara que fóssim lluny», explica Farrés.

Ara, dos mesos més tard, l’organització qualifica la campanya d’èxit rotund. No només per la bona rebuda del públic, sinó també per la implicació i la participació dels artistes: «Ha estat increïble. Un esforç col·lectiu que demostra com els artistes s’han bolcat i han estat treballant», apunta Farrés.

EN POSITIU. Inicialment la proposta demanava als artistes càpsules d’un minut de durada. De mica en mica, però, el format va anar evolucionant, i cada participant ha explicat la seva experiència amb total llibertat. El resultat «és obra de tot un col·lectiu. “Empordoneses” és la gent que ve, la gent que participa. Connectar amb gent és art i també és salut. L’única cosa que puc dir després de veure els resultats és gràcies», afirma Farrés.

Una experiència positiva tant per l’artista com pel públic en general. No només pel vincle de connexió que es pugui haver creat, sinó perquè, tal com detalla la precursora de la iniciativa, «molta gent ha descobert artistes que no sabien que tenien al seu mateix poble».

Actualment «Empordoneses» està preparant el seu retorn físic. Si tot segueix l’itinerari previst, l’exposició prevista per l’abril es podrà presentar al setembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li