Emergències activa l’alerta a l’Alt i el Baix Empordà pel mal estat de la mar

0
795

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, Cecat, ha activat aquest diumenge a un quart de dues del migdia la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, Procicat, pel mal estat de la mar a les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, des de les dues d’aquest migdia i fins a les dues de la pròxima matinada es poden produir onades de més d’1,25 metres d’alçada a les dues comarques empordaneses. La Direcció General de Protecció Civil demana precaució a la gent que s’acosti a la platja.

Davant d’aquesta situació de forta maror, la Direcció General de Protecció Civil recorda la importància d’estar atent a les banderes que onegin en cadascuna de les platges d’aquestes comarques i, en el cas que el bany no s’hi prohibeixi, ser prudents a tota hora i no allunyar-se de la costa. Així mateix, apunta la Direcció General de Protecció Civil, cal tenir cura dels menors i ser molt prudents amb la força de la mar en les zones de roques.

També cal que els vianants vagin amb molt de compte amb la força de l’aigua allà on les onades trenquin a la vora del carrer o fins i tot al mateix carrer.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li