Els Visitants d’Honor de la DO

0
1162

Setze persones han rebut el reconeixement per haver realitzat més de cinc visites a diferents cellers de la comarca empordanesa


Visitants d’Honor és la iniciativa que va impulsar la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà i el Consell Regulador de la DO Empordà. Aquesta idea, que es va posar en marxa el 2016, programa una visita mensual a un celler empordanès i premia aquells amants del vi que més visites realitzen al llarg de l’any. Enguany la DO Empordà ja té els Visitants d’Honor. En total són setze persones que l’any passat van participar en cinc o més visites a cellers empordanesos que formaven part del programa

DIPLOMES VISITANTS D’HONOR. Aquest cap de setmana, durant el sopar anual de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, el president d’aquesta entitat, Jesús Navarro, i el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, van lliurar els diplomes acreditatius als primers Visitants d’Honor, que també van rebre una ampolla prèmium de vi empordanès. S’ha de destacar que dos dels guardonats van visitar tots els cellers del programa i van rebre un reconeixement especial.

Durant els parlaments, els dos presidents van destacar l’èxit d’aquesta primera edició de la iniciativa que ha programat una desena de visites i que ha comptat amb la participació de 256 persones. Davant del bons resultats, la Jove i el Consell Regulador de la DO Empordà han decidit mantenir el programa que aquest any s’iniciarà el proper 28 de gener amb la visita al celler Pere Guardiola. Durant el 2017, també es visitaran els cellers A.V.Bodeguers (18 de febrer), Cooperativa Agrícola de Garriguella (18 de març), Mas Eugeni (22 d’abril), Oliveda (20 de maig), Vinyes dels Aspres (17 de juny), Terra Remota (15 de juliol), Cellers d’en Guilla (5 d’agost), Masia Serra (23 de setembre), Mas Llunes (21 d’octubre), Empordàlia (18 de novembre), Bodegas Mas Vida (16 d desembre) i Espelt Viticultors (27 de gener 2018).

Per inscriure’s a les visites, cal enviar un correu a l’adreça lajoveconfraria@gmail.com. Les visites tenen un preu 10€ i són gratuïtes pels membres de la Jove. El programa pretén fomentar les visites als cellers empordanesos i impulsar la creació d’un grup d’amants del vi per donar resposta a la creixent demanda d’usuaris que volen aprofundir en el coneixement de la viticultura empordanesa. La iniciativa s’estructura a través de la Jove que actua com a plataforma de trobada i d’impuls d’iniciatives singulars per als amants del vi a la denominació. Amb aquesta iniciativa, la Jove i el Consell Regulador busquen incrementar la seva col·laboració i impulsar sinergies conjuntes que ajudin a promocionar els vins empordanesos, la viticultura i l’enoturisme a la denominació empordanesa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li