Els visitants dels museus Dalí augmenten un 5,56 % i superen els 1,4 milions

0
1549

El creixement més important l’experimenta el Teatre-Museu Dalí de Figueres, que registra 1,2 milions de visites


 

El conjunt dels Museus Dalí van assolir durant el 2017 els 1.444.755 visitants, un 5,56% més que al 2016, segons ha informat la Fundació Gala-Salvador Dalí. Concretament, el Teatre-Museu Dalí i l’espai Dalí-Joies, de Figueres, van rebre 1.207.149 persones, un augment del 6,43% respecte de l’any 2016; el Castell Gala Dalí de Púbol, 88.341 visitants, un increment del 2,85%, mentre que la Casa Salvador Dalí de Portlligat va atraure 149.363 persones, un 0,50% més respecte del 2016.

Malgrat aquestes bones xifres d’assistència, que es van notar des del mes de gener, els equipaments museístics han constatat una davallada de públic l’últim trimestre de l’any. Per una altra banda, es recuperen públics com el rus i l’italià, i segueix creixent el nord-americà.

La Fundació Gala-Salvador Dalí valora molt positivament aquestes xifres, perquè continuen demostrant l’interès de la població pels centres dalinians, fins i tot en el context d’una «conjuntura complexa». La Fundació continua apostant per les exposicions temporals a les seves seus i en seus d’altres institucions d’arreu del món.

Concretament, al Teatre-Museu Dalí s’han pogut veure tres mostres: «Variants del Dalí’s Mustache», «Dalí. Estereoscòpies. La pintura en tres dimensions» i «Salvador Dalí, aprenent de pintor». Per la seva banda, al Castell Gala Dalí s’ha exposat «Salvador Dalí, Gala, Ricardo Sans».

També les exposicions estrangeres han assolit xifres notables: «Salvador Dalí. Surrealist and Classicist», al Museu Fabergé de Sant Petersburg (Rússia), va tancar amb 242.000 visitants; «Dalí. Il Sogno del Cassico», a Pisa, va rebre 95.000 visites, i «Dalí/Duchamp», a la Royal Academy de Londres, acaba de tancar amb gran èxit de públic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li