Els veïns del Cresques Elies preparen protestes per reclamar més seguretat

0
814

La segona detenció, dilluns de la setmana passada, de la jove de 19 anys acusada de col·laborar amb Estat Islàmic, ha sigut la gota que ha fet vessar el got. Els veïns del carrer Cresques Elies de Figueres (on la noia vivia amb la seva família) ja han començat a planificar mobilitzacions. Volen reclamar més seguretat perquè, segons diuen, se senten desprotegits. Segons ha explicat un dels propietaris del mateix bloc on vivia la noia, Carles Castellnou, es volen manifestar perquè consideren que “hem parlat molt però no s’ha fet res. I ara ja només queda fer soroll”.
“Hem de començar a netejar el barri, que ja està bé”, diu Castell-
nou, que assegura que els residents tenen por. “Tingues en compte que el 60% dels veïns són persones grans. Són gent que es van comprar el pis quan es van casar, molts ja han tingut fills… I és clar, estan molt espantats i no diran res per por”, explica. I afegeix que l’operatiu de la setmana passada va ser “un bombasso” i que “encara ara se’n parla”.
De moment, tenen previst penjar algunes pancartes i també reunir-se amb altres associacions de veïns de la zona per veure quines mesures de protesta poden emprendre.
empresonada. Després de la detenció, la Policia Nacional va traslladar la jove a Madrid, on dimarts a la tarda va declarar durant hores davant del titular del jutjat central d’instrucció número 5, el magistrat José de la Mata. En acabar l’interrogatori, el jutge de l’Audiència Nacional va decretar presó comunicada i sense fiança per a la noia, a qui imputa diversos delictes relacionats amb el terrorisme.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li