Els usuaris, sorpresos i satisfets

0
611

La majoria dels conductors que hi havia a les àrees de servei no sabien que ja no calia pagar, i tots ho valoraven molt positivament


Sorpresa i satisfacció entre els usuaris de l’autopista el primer dia sense peatges. La majoria dels conductors que hi havia a les àrees de servei no sabien que ja no calia pagar, i tots ho valoraven molt positivament. Alguns, com en Serado Bukur, no veuen malament que es pagui un import més petit que el que s’ha estat cobrant fins ara per assegurar el manteniment de la via. Ell és camioner i reconeix que li va «molt bé» que es redueixin els costos, en bona part perquè així no ha de circular per vies alternatives. «La veritat és que és molt més segur per a nosaltres poder conduir sempre per autopista», deia. D’altres usuaris, com en Cecilio Ruiz, no tenien «ni idea» que dimecres ja no es pagava, i se’n felicitaven. Viu a Estrasburg i se n’anava de vacances a Coma-ruga, al Tarragonès. Es va aturar amb la seva companya a la Jonquera, i va explicar que l’havia sorprès no haver d’agafar tiquet quan va passar pel peatge. Deia que veu bé no haver de pagar, perquè considera que haurien de ser els transportistes els qui abonessin un import, ja que «són els que més hi circulen». En Serado Bukur, però, no ho veu igual. Creu que no hi pot haver diferències: «O paguem tots, o gratis per a tothom», assenyalava.

Als peatges, molts dels cotxes estrangers que circulaven dimecres s’aturaven esperant el tiquet de la màquina. Alguns, fins i tot van arribar a fer marxa enrere creient que no funcionava, malgrat els cartells indicatius que demanen als conductors que no s’aturin al passar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li