Els trens de mitja distància i els de rodalia tindran els mateixos serveis

0
931

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha dit que no descarta que els trens de mitja distància tinguin els mateixos serveis mínims que els de rodalies el dia de la vaga general. Segons ha destacat, cal acabar d’analitzar si és possible equiparar la mitja distància perquè d’aquesta manera el 29 de setembre circuli en el mateix període que ho fan els trens de rodalies. Tot i que ha remarcat que ‘no ho assegura’, aquesta possible equiparació resoldria, al seu parer, ‘certs problemes que es podrien tenir’. Així ho ha dit aquest divendres a l’Escala (Alt Empordà) on ha signat el conveni de col·laboració per impulsar la rehabilitació integral del nucli antic del municipi.

El conseller Nadal ha destacat aquest divendres a l’Escala que no descarta que els trens de mitja distància tinguin els mateixos serveis mínims que els de rodalies el dia de la vaga general. Tot i això, s’ha mostrat cautelós i ha remarcat que s’ha d’acabar d’analitzar si és possible equiparar la mitja distància perquè circuli en el mateix període que ho faran els trens de rodalies. Aquesta equiparació resoldria, des del seu punt de vista, ‘certs problemes que es podrien tenir’ el 29 de setembre, tot i que ha destacat que encara ‘no assegura’ que així sigui.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha fet aquestes declaracions aquest divendres a l’Escala, on ha signat el conveni de col·laboració que permetrà impulsar el programa de rehabilitació integral del nucli antic del municipi.

El projecte de l’Ajuntament de l’Escala ha estat un dels beneficiaris de la convocatòria d’aquest any de la llei de barris, i comptarà amb un pressupost de 6,3 milions d’euros, la meitat dels quals els aportarà el Govern.

El nucli antic com a referent cultural
Aquest programa pretén millorar la totalitat del nucli antic de la població a l’entorn del petit barri de pescadors original, ja que aquesta zona té diverses dificultats de caràcter urbanístic i social, tot i que concentra la gran part dels comerços de la vila. Per això, els treballs se centraran en millorar la qualitat de l’espai urbà i dels edificis del nucli antic, a més també de potenciar la vida urbana. D’altra banda, amb aquests treballs l’Ajuntament del municipi vol convertit aquest nucli antic en un referent cultural.

Entre les actuacions més destacades que s’impulsaran hi ha la reurbanització de carrers i de la plaça del Consistori, que comptarà amb 2,2 milions d’euros; la rehabilitació de l’Alfolí de la Sal com a equipament cultural de referència, amb 1,3 milions d’euros; el suport a la rehabilitació dels elements comuns dels edificis, que comptarà amb 300.000 euros i per últim, el programes de dinamització comercial, amb 200.000 euros.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li