Els trens circulen per via única per les obres al pont de Colera

0
1485

Els operaris ja han començat a treballar damunt la plataforma de les vies i, per això, n’hi ha una de les dues que es talla a la circulació.


 

Les obres per reformar el pont metàl·lic de Colera obliguen des d’ahir als trens a circular per via única. Això suposarà que es modifiquin els horaris de les línies R11 i RG1, que són les que arriben fins a Portbou i Cervera de la Marenda. Segons la planificació que ha fet Adif, aquesta fase de les obres durarà fins a finals d’octubre. Els treballs tenen un cost proper als 2 milions d’euros i permetran millorar tota l’estructura metàl·lica (que fa prop de 190 metres).

Els operaris ja han començat a treballar damunt la plataforma de les vies i, per això, n’hi ha una de les dues que es talla a la circulació. Un cop s’enllesteixin els treballs de plataforma, l’obra del pont de Colera entrarà en la recta final amb el reforç dels estreps i la substitució d’altres elements de recolzament. Des del mes d’abril, els operaris han estat millorant l’estructura metàl·lica de dos dels pilars, però ara ja han d’entrar a treballar sobre plataforma (és a dir, allà on hi ha les vies). Segons informa l’administrador ferroviari, hi haurà modificacions d’horaris a les línies R11 i RG1.

Un cop s’enllesteixin aquestes obres, la reforma del pont de Colera entrarà a la fase final. Aleshores, es reforçaran els estreps i se substituiran els aparells de recolzament i l’adequació de la superestructura de la via.

Es preveu que quan acabi l’obra els trens arribaran més aviat a destí. I és que s’eliminarà la limitació temporal de velocitat en aquest punt, segons recull el comunicat d’Adif.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li