Els treballadors d’ambulàncies de l’Alt Empordà comencen una vaga indefinida

0
1374

Reclamen a Transport Sanitari de Catalunya que compleixi les pliques del concurs i garanteixi les condicions laborals


 

Després de tres jornades d’aturades parcials que es van acabar divendres, els sindicats que donen suport a la vaga d’ambulàncies de les comarques gironines i l’Alt Maresme (CCOO, STSG i Sindi.cat) van ampliar el mateix divendres la protesta fins a convertir-la en indefinida. Els empleats reclamen a la nova adjudicatària, Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que “compleixi les pliques del concurs i garanteixi les condicions laborals”. En aquest sentit, asseguren, per exemple, que a ple estiu les ambulàncies circulen a 40 graus i sense aire condicionat, que a l’hivern no tenen calefacció, que a les bases hi ha rates i humitats, o que hi ha treballadors sense roba de la seva talla. A més, també demanen que se’ls mantinguin les condicions en què treballaven amb l’antiga adjudicatària, sobretot pel que fa a la jornada de treball i a la mobilitat geogràfica.

La decisió de convocar una vaga indefinida va arribar perquè tot i les múltiples reunions que s’han fet en les darreres setmanes no s’ha avançat en la negociació de punts en discòrdia amb l’empresa. Des del comitè de vaga donen per fet que hi ha temes que només es resoldran als jutjats. El seu portaveu, Joan Ramon Rodríguez, assegura que “hi ha punts innegociables que tant l’empresa com nosaltres portarem per la via judicial, com els incompliments de contracte amb frau de llei com són els camillers exercint funcions de conductor o les hores de descans entre jornada laboral”. Rodríguez explica que el mateix dijous a la tarda van fer una reunió “informal” per buscar acostaments amb l’empresa en els deu punts que no preveuen que acabin a la justícia. “Però ni tan sols en vam aixecar acta”, va lamentar.

A banda de queixar-se de l’actitud de TSC, els responsables de la mobilització assenyalen com a responsables al CatSalut i al Departament de Treball per la seva “poca implicació”. D’aquest últim, en critiquen també uns “serveis mínims màxims” que “aigualeixen” la protesta. El 90% dels serveis mínims decretats fa que només estiguin de vaga entre dues i tres ambulàncies a tot l’àmbit de cobertura.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li