Els Serveis Socials volen més planificació per poder atendre l’augment de feina

0
656

Tot i que la pandèmia ha triplicat el nombre d’usuaris, en els propers mesos la plantilla perdrà nou treballadors interins


Rere lemes com «Els serveis essencials porten un any a la UCI», «Volem estabilitat a la plantilla» o «Augment d’usuaris = augment de pressions», una quinzena de professionals dels Serveis Socials de l’Alt Empordà es van mobilitzar dimecres davant del Consell Comarcal per demanar més planificació i estabilitat a la plantilla.

L’origen del conflicte rau en el fet que la pandèmia ha aguditzat una crisi que la comarca ja arrossegava d’anys enrere, i ha fet disparar situacions de violència masclista, sensellarisme, famílies sense cap ingrés, aïllament o soledat de familiars cuidadores, entre d’altres. De fet, recordem que la directora tècnica de l’Àrea de Benestar, Rosa Guixé, ja va avançar en una entrevista a HORA NOVA que al llarg de l’últim any els Serveis Socials han triplicat el nombre d’usuaris, atencions i ajudes que ofereixen. Paral·lelament, però, no hi ha hagut un augment de recursos per afrontar les noves necessitats.

«Les administracions públiques han replegat els seus serveis, i els i les professionals hem hagut d’adaptar-nos i donar resposta a l’emergència social buscant alternatives», explica el personal a través d’un comunicat, tot afegint que «aquest fet ha generat situacions d’angoixa dels i les professionals en no poder oferir respostes a situacions alarmants i desesperants». En aquest sentit, lamenten que «aquesta dinàmica continuada ha afectat també algunes treballadores i treballadors que estan patint malalties comunes relacionades amb l’estrès i l’angoixa», i la resta de companys han de cobrir les tasques de les persones que estan confinades o de baixa laboral.

A això s’hi suma la circumstància que en els propers mesos els equips tindran la baixa de nou professionals per als quals s’acaba el període de 3 anys d’interinatge. Unes baixes que, segons la mateixa plantilla, «deixarà al descobert els serveis als quals estan adscrits». Des del Grup Motor que està organitzant les mobilitzacions atribueixen el problema a una «falta de planificació tècnica i política dels serveis essencials» que, segons ells, «previsiblement generarà en els propers mesos una desatenció de la ciutadania de la comarca».

Una de les seves representants explica a aquest mitjà que «tot ve lligat per una falta de valoració de llocs de treball», i recorda que «fa molt de temps que s’hi treballa i no s’agilitza». Explica que aquesta «falta d’estabilitat» afecta la previsió de places, perquè «es creen borses, però es creen sense tenir en compte els tècnics; no hi ha una bona comunicació de dalt a baix». Aquesta portaveu admet que legalment els contractes s’han de fer de 3 anys, però considera que «es pot fer una previsió quan s’acabin aquests anys per mirar que se’ls faci una borsa interna, o alguna estratègia perquè es puguin quedar, perquè són persones imprescindibles per atendre correctament a la comarca». «Ara pleguen, es crearà una altra borsa, vindrà gent de fora que poden ser molt competents, però se’ls ha de tornar a explicar la feina que han fet totes aquestes persones, i crear nous vincles», afegeix.

Davant d’aquesta situació, el personal té previst tornar-se a manifestar els dies 20 i 25 de maig i 2 de juny. Demanen al Consell Comarcal que es reforci la plantilla, que es cobreixin les baixes laborals des del primer dia, que es defineixin noves mesures «per atendre adequadament l’estat d’esgotament personal i professional dels i les treballadores», que s’estableixin mecanismes de planificació i coordinació entre els responsables de les àrees de Benestar Social i Recursos Humans, i «actuar amb valentia política i cercar els mecanismes per reduir l’alta taxa de temporalitat i precarietat de la plantilla».

«LES PLACES ES COBRIRAN». La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, diu que personalment no ha rebut cap demanda, però informa que ja s’estan fent tràmits per cobrir les baixes. «Cap dels serveis es veurà afectat, ja que hi ha una previsió anual coordinada entre les diferents àrees i Recursos Humans», assegura Martínez, tot reiterant que «les places es cobriran». I explica: «Malauradament la normativa vigent no ens permet prorrogar aquest tipus de contractes més enllà de tres anys, i entenem perfectament la seva preocupació, ja que són contractes molt precaris».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li