Els primers radars de tram de l’Alt Empordà ja estan activats

0
1277

Controlaran la velocitat dels vehicles que circulen per l’N-II entre els termes municipals de Capmany i d’Agullana


El Servei Català de Trànsit va posar en marxa divendres els dos primers radars de tram de l’Alt Empordà. Controlaran la velocitat dels vehicles que circulen per un tram de 2,92 quilòmetres de l’N-II, entre els termes municipals d’Agullana i de Capmany, en els dos sentits de la marxa. Es tracta d’una zona on el límit de velocitat màxima permesa és de 80 km/h.

El sistema de control de velocitat mitjana funciona a través d’un equipament que enregistra les matrícules a l’inici i al final del tram controlat, mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per comprovar si s’ha superat el màxim permès. L’objectiu d’aquest sistema és prolongar l’efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per evitar frenades sobtades, cobrir més via, i obtenir velocitats igualades i uniformes al llarg de tot el tram. A més, també volen ser un element dissuasiu per als conductors.

L’activació d’aquests radars s’emmarca en les directrius del Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020. Són els primers de l’Alt Empordà. Arreu de Catalunya n’hi ha disset més.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li