Els pokémons arriben a l’Empordà

0
1032

El joc de moda Pokémon Go ha arribat a l’Alt Empordà. La nova aplicació de realitat virtual de Nintendo s’ha convertit en un fenomen global que atrau milions de persones d’arreu del món. El joc consisteix a capturar, entrenar i lluitar amb els diversos personatges de la saga Pokémon. L’aplicació utilitza el GPS i la càmera dels telèfons intel·ligents per tal que l’escenari del joc sigui el mateix món real. Els jugadors o caçadors han de passejar pels carrers de la ciutat per trobar els animalons que tenen habilitats de lluita i superpoders.
Hora Nova ha sortit als carrers de Figueres per comprovar l’impacte del fenomen i descobrir on s’amaguen els animalons. Hem visitat els llocs més característics de la ciutat i hem pogut veure com els carrers i les places de Figueres estan farcits de pokémons (Poket monsters, monstres de butxaca), esperant a ser capturats. Hem caminat per la Rambla, la plaça de l’Ajuntament, la plaça de les Patates i la Font Lluminosa i, a cada pas, trobàvem diferents figures de la saga Pokémon. Una curiositat que vam poder veure, tot caçant pokémons, és que en alguns punts importants de la ciutat hi ha PokeStops (Pokeparades). Són llocs d’interès com escultures, museus o parcs on, a banda de la informació municipal, hi ha regals per als caçadors. En aquests punts, els usuaris poden guanyar habilitats o eines per avançar o augmentar la puntuació del seu joc. Hi ha regals com Pokebolas, encens o ous. Aquestes són algunes eines per atraure o cuidar els petits monstres. També vam descobrir que al costat de la nova Oficina de Turisme de Figueres, hi ha un gimnàs de pokémons. En aquesta zona, els usuaris poden entrenar els seus animalons i fer-los enfrontar entre altres espècies.

SEGURETAT. Aquesta nova dèria virtual ha portat problemes, com accidents o baralles en altres ciutats del món, a hores d’ara a Figueres no hi ha hagut cap incident relacionat amb el joc, però des de la regidoria de Seguretat de l’Ajuntament de Figueres aconsellen que “la gent apliqui el sentit comú i no oblidi que es troba a la via pública i, per tant, ha de tenir la precaució necessària per no causar molèsties o patir accidents”.
CURIOSITATS. A la comarca empordanesa no s’ha detectat cap fet extraordinari lligat a Pokémon Go. Però sense anar gaire lluny, a Barcelona mateix, els Mossos d’Esquadra van enxampar, dissabte, dos turistes estrangers jugant a Pokémon Go dins el túnel de la Rovira de Barcelona, totalment prohibit als vianants i sense vorera. Aquesta vegada ningú va sortir-ne ferit, però el cas de Florida als Estats Units és molt més perplex. Un home va disparar i matar dos adolescents que havien entrat al seu jardí per caçar un pokémon. L’home estava dormint i en veure dos individus dins del recinte de casa seva, va espantar-se i va agafar la pistola.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li