Els Pescadors de Roses s’impliquen en el projecte del vi subaquàtic de Cala Jòncols

0
1853

Divendres es va fer un tast comparatiu amb enòlegs, sommeliers i alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Girona


 

La iniciativa del vi de criança submarina, impulsada per l’Hotel Cala Jòncols de Roses, suma ara nous reptes. Per una banda es posa en marxa un estudi del vi subaquàtic amb l’objectiu d’aconseguir-ne la màxima qualitat. D’altra banda, se suma a esta acció la Confraria de Pescadors de Roses, que ha cedit les seves instal·lacions per submergir gàbies amb ampolles de vi.

Divendres passat els pescadors van enlairar les gàbies amb les primeres ampolles submergides a les seves instal·lacions. Amb una grua es van aixecar tres gàbies amb unes 300 ampolles de vi cada una. Eren ampolles de diferents denominacions d’origen _de l’Empordà, Rioja, albariños, de la Serra de Prades, del Priorat, en concret Les terrasses 2013 d’Álvaro Palacios_. La criança del vi submarí s’ha fet a una fondària d’uns 17 metres per les seves condicions estables de llum, poc oxigen, i una pressió pròxima als 2,8 bars. Després de l’aixecament de les gàbies es va fer un tast comparatiu a l’Hotel de Cala Jòncols que servirà de punt de partida per a l’estudi. Hi van participar una trentena d’experts entre enòlegs, sommeliers, alumnes i professors de l’Escola d’Hostaleria de Girona i altres professionals del sector. L’estudi analitzarà, entre altres aspectes, l’evolució dels vins subaquàtics en funció de les varietats de raïm i com es comporta el producte en funció del color del vidre de l’ampolla. També es tindrà en compte com afecten les diferents pressions del tap.

El projecte del vi subaquàtic es va iniciar el 2009. Fa un parell d’anys es va posar en marxa una vinya biodinàmica ecològica, que és la més petita de Catalunya. En la primera verema s’han recollit 3.000 quilos de raïm excel·lent. Es tracta de lledoner roig per produir garnatxa i que a Cala Jòncols es destinarà a fer vi blanc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li