Els nou(s) agitats

0
721

Amb les retallades que pateixen les subvencions a l’art a nivell estatal no és d’estranyar que es presentessin, vinguts de tot el país, 105 projectes de creació contemporània als ajuts que encara promou el consistori de Figueres, les beques Agita. Fa unes setmanes es va saber el nom dels nou projectes guanyadors però encara calia saber de què anaven. Divendres passat es van desvetllar en un acte al Museu de l’Empordà.

Agitart (Figueres es mou), de Roger Fernández Cifuentes (6.000 euros) consisteix a reunir a tots els alumnes de les diferents escoles de dansa de Figueres per crear una mostra de dansa que contemplarà tallers, performances, exposicions o mostres de curtmetratges, entre d’altres coses.

Cabezas cortadas, Glauber Rocha, 1970, de Daniel Pitarch Fernández i Manuel Asín (4.500 euros) és un projecte de recerca sobre la producció del film Cabezas Cortadas dirigit per Glauber Rocha i rodat principalment a paisatges de l’Empordà. Rocha (a la fotografia d’aquesta pàgina) era una de les principals figures del cinema polític i autoanomenat ‘tercermundista’ dels anys 60.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li