Els museus tanquen les portes per obrir virtualment en el seu dia internacional

0
1041

Sota el lema ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’, els museus de la comarca es van unir a l’etiqueta #DIM2020


Desafortunadament ens estem acostumant a viure les coses des de la pantalla. El Dia dels Museus, celebrat ahir dilluns, no ha estat una excepció, tot i coincidir amb l’entrada a la fase 1. Tot i això, els museus de la comarca s’han unit sota l’etiqueta #DIM2020 i han ofert el seu contingut a través de les xarxes.

A l’Ecomuseu-Farinera van dedicar la tarda de dilluns als més️ joves, amb un taller en què els van ensenyar a crear una galeria d’art virtual. Durant el diumenge van penjar contingut que permetia descobrir el funcionament dels molins de cilindres.

Al Museu de l’Empordà de Figueres, el comissari de l’exposició «Art i exili» ha fet una xerrada en què parla sobre Roser Bru a partir del Retrat de Federico García Lorca.

Des del Museu Memorial de l’Exili (MUME) de la Jonquera van penjant a les seves xarxes l’obra Malade (1939), de Josep Narro, una obra que curiosament es troba actualment al Museu de l’Empordà de Figueres. La peça representa la vida de confinament i reclusió dels refugiats republicans en un camp de concentració francès, bastant idònia donada la situació actual.

Des del Museu d’Arqueologia Catalunya-Empúries de l’Escala han continuat els reptes que han estat plantejant durant tota la setmana: preguntes que tenen com a objectiu donar a conèixer una mica més el patrimoni cultural.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li