Els Museus Dalí reben els primers visitants 118 dies després del tancament

0
891

Els tres museus del triangle dalinià reobren amb noves mesures per garantir la seguretat i la qualitat de les vistes


«Obert». Feia quatre mesos que el Teatre-Museu Dalí de Figueres no penjava aquest cartell a les seves portes. La situació va canviar aquest dissabte, quan l’icònic edifici figuerenc va començar a rebre els primers visitants. Han estat quatre membres d’una família francesa els primers que han pogut accedir al recinte després de sotmetre’s a un control de temperatura i netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

El primer dia de reobertura ha estat un èxit total. Una prova d’això és la gent que hi havia esperant davant del Teatre-Museu Dalí de Figueres una hora abans de l’obertura. La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, ha qualificat el dissabte com un dia de «plenitud» per poder tornar a veure els museus amb amants de l’art, encara que sigui amb una limitació de l’aforament. Les entrades s’han d’adquirir prèviament a través d’internet, excepte les d’última hora, que es venen únicament a la taquilla.

MESURES DE SEGURETAT. A més del control de temperatura i del rentat de mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada, la Fundació ha pres més mesures per complir la normativa sanitària. En destaca la implementació dels nous horaris, la reducció de l’aforament, el distanciament mínim d’1,5 metres i l’obligatorietat de portar la mascareta.

A més a més, s’ha dissenyat un recorregut unidireccional, fet que ha causat una mica de confusió al principi entre els visitants, ja que no es pot tornar enrere un cop s’ha visitat una sala. Aquesta nova manera d’interactuar pel museu permet «estar més estona contemplant l’obra i interactuar-hi millor», apunta Aguer.

IMPULS DE LA DIPUTACIÓ. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va anunciar en l’acte previ a la inauguració de dissabte el compromís i la voluntat d’estar al costat dels museus «en moments complicats com els actuals». L’ens ha fet una donació extraordinària de 42.500 euros a la Fundació Gala-Salvador Dalí, per «fer possible que avui els tres museus Dalí reobrissin», va anunciar Noguer.

L’acte celebrat al pati de les Lòggies va comptar amb la presència del president de la Fundació, Jordi Mercader; l’alcaldessa de Figueres i membre del Patronat de la Fundació, Agnès Lladó; el regidor de Cultura, Alfons Martínez, i el cap de l’oposició i diputat Jordi Masquef.

DALÍ. ‘El surrealisme soc jo’. Aquest és el nom de l’exposició temporal que acull la Sala de les Lòggies, formada per dotze obres de l’època surrealista. Són onze olis dels anys 1926 fins al 1937 i la Poesia d’Amèrica del 1943, que per primera vegada es mostraran conjuntament.

A través del paisatge que Dalí plasma a les seves obres, l’exposició vol incidir en els «elements enigmàtics» que fan tan singulars les seves obres i que tenen la capacitat tant de despertar la curiositat dels espectadors com de provocar-los.

Home amb el cap ple de núvols és l’obra metafòrica que dona pas a aquests paisatges; una simbiosi entre subconscient i realitat que ofereix una obertura cap a l’exterior. Paisatges fora del temps. Paisatges onírics. Paisatges paranoics. Paisatges pintats a mà. Paisatges enigmàtics o invencions imaginàries. Paisatges creats del geni surrealista. Dalí tenia raó, el surrealisme és ell.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li