Els millors homenatges

0
2792

L’Empuriabrava-Castelló i el Vilamalla organitzaran aquest juny tornejos d’homenatge per recordar les figures del jugador castelloní Iñaki Fernández i del president Julián Sanjuan, que van morir l’abril passat


Probablement no hi ha millor homenatge possible per a l’Iñaki Fernández i en Julián Sanjuan que els que hi haurà el 10 i el 3 i 4 de juny, respectivament, a Empuriabrava i Vilamalla.


A l’Aeroclub, en el marc d’un torneig de futbol-7 organitzat pel CF Empuriabrava-Castelló, s’hi congregaran amics i coneguts del castelloní, que va morir el l’11 d’abril a causa d’una llarga malaltia. “El que volem és recordar-lo i homenatjar-lo en un entorn esportiu, àmbit on ha estat des de petit. El més important és que hi hagi una pilota pel mig”, explica Albert Albert, entrenador dels costaners.

La idea de fer un acte d’aquest tipus va sorgir ràpidament, tot i que és ara quan s’ha anat perfilant. Durant aquest procés, la iniciativa ha comptat amb l’empenta de molta gent, especialment de Fran Esmorís, jugador del CFEC i cosí de l’Iñaki, i de l’Alba, la seva parella, així com amb la col·laboració de l’ajuntament i la Federació. “Al principi volíem fer un acte més íntim, però el projecte ha anat agafant magnitud, estem molt sorpresos”, detalla Esmorís.

De fet, en un primer moment la logística de l’activitat preveia un total de 12 equips, una xifra que es va cobrir amb un dia i que s’ha hagut d’ampliar fins als 16. La majoria dels quals, compostos per colles d’amics, procediran d’arreu de la comarca altempordanesa, tot i que tampoc es descarta que assisteixin els seus companys d’Anglaterra, on l’Iñaki hi va fer una estada fa uns anys.

ACCIO BENÈFICA. La recaptació del torneig (5 euros per jugador més la voluntat de cada equip) serà destinada a l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI) per a la investigació de la síndrome de Lynch. Qualsevol persona, participant o no, pot fer la seva donació.

GRAN RECORD PER A SANJUAN. Una setmana abans del torneig castelloní l’epicentre dels homenatges s’ubicarà a Vilamalla, on s’organitzarà el primer Memorial Julián Sanjuan per recordar qui va ser president del FC Vilamalla, mort sobtadament d’un atac de cor el 18 d’abril.

La figura de Sanjuan, qui portava més de quinze anys al club, serà rememorada amb un torneig de futbol-7 que comptarà amb la participació de setze equips federats: la UE Llagostera, l’Sporting Vidrerenca, la UE Figueres, el CF Esplais, l’AE Roses, el CE Fortià, el PUF, el RCDE Costabrava, el CF Base Roses, el CF Peralada, l’EF Baix Ter, la UE La Jonquera, la UE Avinyonet, el FC Borrassà i, evidentment, l’amfitrió, el FC Vilamalla. El torneig, que compta amb la col·laboració de l’ajuntament, s’iniciarà a les nou de matí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li