Els locals d’oci nocturn de 6 municipis de l’Alt Empordà volen obrir més hores a l’estiu

0
1033

Els locals d’oci nocturn de 6 municipis altempordanesos han demanat en bloc aquest dijous a la Generalitat poder ampliar l’horari d’obertura durant la Setmana Santa i els mesos d’estiu. La petició l’ha feta arribar la patronal del sector a Catalunya, la Fecasarm. Des de la patronal insisteixen que, en el context de crisi, no permetre que s’obri més hores pot suposar una disminució de ‘contractació de personal’. Totes les peticions que s’han fet arribar fan referència a municipis que tenen la consideració de turístics. En el cas de l’Alt Empordà es tracta de Castelló d’Empúries, l’Escala, el Port de la Selva, Llançà, Roses i Cadaqués. La petició de poder allargar l’obertura durant els mesos d’estiu no és nova, i sempre s’ha rebutjat.

Segons ressalten des de la patronal, la decisió de demanar en bloc que es permeti allargar l’horari respon a la voluntat d’adoptar ‘un seguit de mesures per fer front a la crisi en què es troba immersa el sector’, que l’any passat va patir ‘els pitjors resultats de tots els temps’ en especial els locals situats en zones turístiques. Per aquest motiu, la Fecasarn ha fet arribar aquest dijous una petició als serveis centrals de Barcelona, i a les delegacions del Govern a Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre per demanar que es permeti als locals d’oci abaixar més tard les persianes. La petició s’estén per 56 municipis que tenen la consideració de turístics, i fa referència tant als dies de Setmana Santa com als mesos d’estiu.

Vint dels municipis es troben a les comarques gironines (Begur, Girona, Blanes, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Castelló d’Empúries, l’Escala, Lloret de Mar, Palamós, el Port de la Selva, Palafrugell, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Llançà, Roses, Camprodon, Puigcerdà, Cadaqués, Torroella de Montgrí i Tossa de Mar). Aquest és el primer cop que la Fecasarm demana que es permetin ampliar horaris de discoteques i bars durant els dies de Setmana Santa. Pel que fa als mesos d’estiu, la patronal ja ha fet la sol•licitud des de l’any 2006, però totes les tres anteriors s’han rebutjat.

El motiu és que, o bé els informes policials van ser desfavorables a l’ampliació, o bé els Ajuntaments van demanar que no s’acceptés. L’any 2008, per exemple, només els consistoris de Calonge i Salou es van mostrar partidaris de l’ampliació. La Fecasarm espera que aquest 2009 es permeti ampliar l’horari d’obertura dels locals, i insisteix que ‘està en risc el futur d’un sector molt important per al turisme del país’. La patronal indica que ‘evidentment, si no hi ha hores de feina, no hi haurà contractació de personal’.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li