Els guàrdies que l’1-O van actuar a Garrigàs diuen que van tenir «por»

1
2198

Dos agents declaren que els veïns els van rebre a empentes però admeten que no van demanar ajuda als Mossos


 

Els guàrdies civils que l’1 d’octubre del 2017 (1-O) van actuar a diversos municipis catalans per intentar impedir el referèndum van ser els grans protagonistes del judici contra el procés sobiranista que s’està fent al Tribunal Suprem des del passat mes de febrer. I dimarts hi van declarar dos dels agents que van participar en el dispositiu de Garrigàs.

Un dels guàrdies (TIP K12407I) va explicar que quan va arribar es va trobar una situació «bastant descontrolada», i que en el moment d’establir un cordó hi va haver «empentes» i «insults» dels que estaven a «primera línia». A preguntes de Vox, va admetre haver sentit com els concentrats que estaven més enrere deien als que estaven en primera línia que no peguessin als agents. El guàrdia civil va explicar que va patir un cop a la tíbia, que va ser assistit mèdicament però que no era una lesió «molt greu».

Un altre agent que també va participar en el dispositiu de Garrigàs va assegurar que va patir per la seva «integritat física» i que tenia un sentiment de «por». A més, va afegir que quan van arribar hi havia una patrulla dels Mossos i que abans no els havien informat sobre què faria la policia catalana. A respostes de la defensa de Forn, també va dir que no van demanar suport als agents de la policia catalana perquè no els corresponia a ells fer-ho.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
Rossend
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
Rossend
Convidat
Rossend

El referèndum de 1-O 2017, va ser un èxit total.
Perquè:
Les instruccions d’un polític de que la Guardia Civil vinguessin a pegar a La Garriga, ho van confondre per Garrigàs de 439 habitants.
Del 60,55 % de participació, a qui haurien pegat?. Els 6712-SI, 309-NO, 130-BLANC o 54-NUL.
Hi ha qui diu que aquest polític és l’ALBERT RIVERA.