Els fotògrafs castellonins des del segle XIX fins avui, en un llibre

0
1371

El fotògraf castelloní Manel Puig acaba de publicar ‘Fotògrafs i fotografies de Castelló d’Empúries’


 

El fotògraf castelloní Manel Puig acaba de publicar Fotògrafs i fotografies de Castelló d’Empúries, un recull biogràfic i d’imatges dels fotògrafs locals que al llarg dels segles XIX, XX i XXI han convertit aquest ofici en la seva forma de vida. Editat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el llibre reuneix noms com el de Bartomeu Callís, músic, i Sebastià Vila, farmacèutic, que van ser els primers fotògrafs del municipi, al segle XIX. També repassa les vides d’autors del segle XX, com Tomàs Miralpeix, primer, i Bonaventura Vila, després, que van viure en una època en què l’art de la fotografia es consolida i s’introdueix d’una manera o d’una altra en tots els estrats socials. Progressivament, unes dècades després, s’inicia el consum massiu d’imatges i també l’accés als productes fotogràfics, i apareixen professionals com Lluís Sellés, Carles Casamitjana o Jordi Cassú, que obren els seus estudis botiga a la vila.

El llibre inclou també capítols dedicats al concurs fotogràfic Catalunya 1934, organitzat pel diari barceloní El Día Gráfico; a dos clixés originals de Valentí Fargnoli propietat de Constantí Turró; a l’arxiu del conegut fotògraf Frederic Cuyàs, que va viure uns anys a Castelló d’Empúries; als editors i fotògrafs de postals de la vila, i a totes les publicacions il·lustrades i editades al municipi. Puig dedica l’últim capítol a les col·leccions fotogràfiques de l’Arxiu Municipal.

L’obra recull a més imatges inèdites realitzades pels protagonistes d’aquesta edició i obres de fotògrafs poc o gens coneguts, relatives al municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li