Els escalencs envien 145 propostes de pressupostos

0
1141

Al setembre es preveu fer el taller pĂşblic per prioritzar les propostes que resultin vĂ lides


 

La primera fase dels Pressupostos participatius 2019 de l’Escala va acabar la setmana passada amb la recollida d’un total de 145 propostes. Ara els tècnics municipals les analitzaran per tal de comprovar que compleixen amb les bases. Al setembre es preveu fer el taller públic per prioritzar les propostes que resultin vàlides.

Les propostes es podien presentar entre el 21 de maig i el 10 de juny al web participacio.lescala.cat o a les urnes instal·lades a Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina de Turisme, la biblioteca municipal Víctor Català, el bar del Casal de Jubilats i el bar del CER.

De les 145 propostes rebudes, 112 s’han tramitat en lĂ­nia, 8 a travĂ©s del taller pĂşblic de creaciĂł de propostes que es va fer a finals de maig i la resta a travĂ©s de les urnes. Les propostes s’han de referir a inversions, Ă©s a dir, allò que es pot construir i adquirir i que Ă©s perdurable en el temps. A tall d’exemple, hi hauria la creaciĂł o la renovaciĂł d’equipaments municipals o la millora d’espais pĂşblics (vials, senyalitzaciĂł, mobiliari, enllumenat, zones verdes, clavegueram…). Han de complir, com a criteris bĂ sics, que siguin d’interès pĂşblic i tinguin una visiĂł de conjunt de poble; ser de competència municipal; respectar el marc jurĂ­dic i legal existent; ser tècnicament i econòmicament viables; no ser subvencions o ajuts a entitats i/o col·lectius, i no superar de manera individualitzada els 100.000 euros amb l’objectiu que es puguin fer diverses actuacions amb aquest procĂ©s de participaciĂł.

Els veïns i les veïnes de l’Escala escolliran inversions del 2019 per valor de 400.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li