Els empresaris volen més manteniment i més telecomunicacions als polígons

0
840

Una cinquantena de persones han participat a les primeres reunions convocades pel Consell Comarcal


 

Els empresaris instal·lats als polígons industrials de l’Alt Empordà creuen que, per facilitar-ne el bon funcionament i atraure nous inversors, s’hi han de millorar la neteja i el manteniment. També hi troben a faltar una bona xarxa de telecomunicacions (i sobretot que hi arribi la fibra òptica d’una manera prioritària). I consideren que cal millorar la comunicació entre els ajuntaments i el sector privat.

Aquestes són les principals mancances que han detectat la cinquantena d’empreses que han participat en les reunions de cooperació empresarial que va organitzar el Consell Comarcal durant els mesos de novembre i desembre del 2016. Les trobades s’emmarcaven en el projecte per millorar la competitivitat de les empreses que estan ubicades als polígons industrials de l’Alt Empordà. Una iniciativa que té un triple objectiu: detectar les necessitats de les empreses, promoure que s’associïn per fomentar la comunicació entre empresaris i administracions locals, i elaborar un pla d’acció per millorar els polígons amb la finalitat última de fer-los més atractius per a futurs inversors.

En aquesta primera fase, les reunions _que es van fer a les localitats de Figueres, Castelló d’Empúries, la Jonquera i Vilamalla_ estaven destinades a analitzar, entre altres qüestions, la seguretat als polígons i les seves necessitats més urgents. Per això l’Associació de propietaris del polígon industrial de Riudellots de la Selva, l’Associació d’empresaris i propietaris del polígon industrial de Vilamalla i la tècnica de polígons del Consell Comarcal hi van presentar dos exemples de bones pràctiques; i els Mossos d’Esquadra de les comissaries de Figueres i de Roses hi van aportar informació relacionada amb la seguretat i amb com les empreses i la policia hi poden col·laborar. Posteriorment, els representants empresarials hi van plantejar el que troben més a faltar.

De cara a aquest 2017, el projecte continuarà amb l’organització de noves jornades o el foment de l’associacionisme, entre altres accions, per anar assolint tots els objectius proposats. Aquesta acció està cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball i Seguretat Social del Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li